Elton John in duet met Dua Lipa

- Releases

 Elton John Dua Lipa
Elton John in duet met Dua Lipa

Komende vrijdag verschijnt de single Cold Heart, een samenwerking tussen Elton John en Dua Lipa.

Dat Elton John het goed kan vinden met zijn bijna 50 jaar jongere collega, werd de afgelopen tijd al duidelijk. In april traden de twee al samen op tijdens de Elton John AIDS Foundation Academy Award Party en zongen ze samen elkaars nummers Bernie And The Jets en Love Again. Vijf maanden eerder was Elton John te gast bij Dua Lipa's Studio 2054-livestream en zong hij zijn nummer Rocketman. De samenwerking beviel blijkbaar zo goed dat de twee nu een geheel nieuw nummer hebben opgenomen.

"Ik ben zo blij dat ik eindelijk mag vertellen dat ik komende vrijdag een nieuwe single met Dua Lipa 'Cold Heart (Pnau Remix)' uitbreng," schrijft de 74-jarige zanger op Instagram. "Dua, ik aanbid je, en het was een ongelofelijke ervaring om dit samen te maken. Ik kan niet wachten het jullie allemaal te laten horen!" Hieronder is al een kort fragment van het nummer te horen. Daaruit kunnen we al opnamen dat de song kenmerkende 80's-invloeden heeft en dat Dua Lipa in ieder geval de beginregels uit het refrein van Rocketman zingt. Of het hele refrein van deze Elton John-klassieker in Cold Heart verwerkt zit, zullen we tot vrijdag moeten afwachten.

Statistisch gezien is de kans dat Cold Heart een Top 40-hit wordt behoorlijk groot. Van de 22 nummers van Dua Lipa die in de Tipparade hebben gestaan, zijn er maar liefst 18 (82%) doorgestroomd naar de Top 40. En van die 18 Dua Lipa-hits bereikten er ook nog eens 15 de top 10. Als Cold Heart de Top 40 bereikt, wordt dat de eerste Top 40-hit voor Elton John in 18 jaar tijd. In 2003 stond hij voor het laatst in de Top 40 met de nummer 1-hit Sorry Seems To Be The Hardest Word, een samenwerking met de boyband Blue. Bovendien komt Elton dan in de top 10 van oudste artiesten die ooit in de Top 40 hebben gestaan en wordt hij de eerste artiest die meer dan 50 jaar na zijn solodebuut in de Top 40 nog een nieuwe hit scoort.