Nieuwe single van U2

- Releases

 U2 Martin Garrix
Nieuwe single van U2

Voor het eerst sinds 2019 is er nieuw materiaal van de Ierse rockband U2 verschenen. De single Your Song Saved My Life is afkomstig van de soundtrack van de film Sing 2.

De film Sing 2 gaat in december in première. U2-zanger Bono zal ook een stem inspreken in deze animatiefilm. Hij zal de rol van de muzikale leeuw Clay Calloway vertolken. Ook de stemmen van Pharrell Williams en Halsey zullen in deze film te horen zijn. Sing 2 is de opvolger van de film Sing uit 2016. Toen schakelden de producers ook al legendarische muzikanten in voor de soundtrack. De single Faith van Steve Wonder en Ariana Grande bereikte dat jaar de Tipparade. Dat is inmiddels ook gebeurd met de nieuwe U2-single Your Song Saved My Life.

View this post on Instagram

A post shared by U2 (@u2)

Your Song Saved My Life is ook een Nederlands tintje. Een van de drie producers is Martin Garrix en ook zijn oud-leraar Mark Otten heeft aan de track meegewerkt. De samenwerking tussen deze heren en Bono en The Edge op de EK-hit We Are The People is waarschijnlijk goed bevallen. Deze samenwerking bereikte deze zomer in verschillende landen de top 10 en werd in ons land zelfs een nummer 2-hit.

Ondanks de medewerking van Martin Garrix is Your Song Saved My Life geen dancehit. Het nummer sluit uitstekend aan bij de sound die we van U2 gewend zijn. De laatste keer dat U2 in de Top 40 stond, was in 2014. The Miracle (Of Joey Ramone) werd toen een klein hitje. Een jaar eerder had de Ierse groep nog in de top 10 gestaan met Ordinary Love. Dat nummer was ook afkomstig van de soundtrack van de film Mandela: Long Walk to Freedom. En in 1995 scoorde U2 ook al eens een top 10-hit met Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me uit Batman Forever. Zou er na 8 jaar opnieuw een top 10-hit voor Bono en zijn mannen in zitten?