Coverafbeelding Ronnie Flex - Plek als dit
  • Statistieken
  •   4 weken
  •   29 piekpositie
  •   34 punten
  •   2016

Artiestinformatie

Geboortedatum   16-04-1992
Land   Nederland

Ronnell Plasschart wordt in 1992 geboren en begint op zijn 14e met het schrijven van nummers. Tijdens zijn studie aan de popacademie speelt Diggy Dex, één van zijn leraren, muziek door naar Gers Pardoel. Die vraagt Ronnie Flex mee te werken aan zijn debuutalbum, De Wereld Is Van Jou. Ook stond hij in het voorprogramma van Pardoel.

In 2012 staat Flex, samen met onder meer Yellow Claw, voor het eerst in de Top 40. Nooit Meer Slapen bereikt de 38e plaats. Een jaar later verschijnt zijn eerste eigen single, Tankstation. Ook wordt Onder Je Lokken uitgebracht, dat afkomstig was uit de film ‘Feuten Het Feestje’.

In november van 2014 verschijnt het debuutalbum van de rapper, De Nacht Is Nog Jong Net Als Wij Voor Altijd Met de single Zusje, samen met Mr Polska, scoort Flex zijn tweede Top 40-hit.

In 2015 is Flex te horen op Ravotten, dat op het album van Mr. Polska is te vinden. Ook levert hij bijdragen aan het album New Wave, waarvan de samenwerking met Lil' Kleine op Zeg Dat Niet drie weken in de Top 40 komt. Later wordt Drank & Drugs, opnieuw met Lil' Kleine, door Radio 538 uitgeroepen tot Dance Smash. Eind juni staat het nummer op de eerste plaats in de Top 40.
Halverwege juni duikt zijn naam op als producent en schrijver van Laten Gaan, het nummer waaraan zijn vaste dj Monica Geuze en de rappers Abira, Frenna, Mafé en Emst meewerken.
In het najaar werkt hij opnieuw samen met Mr. Polska op het nummer Niemand. Die track wordt gebruikt in de Nederlandse film Popoz, naar de gelijknamige Comedy Central-serie. Terwijl Niemand onderweg is naar de hoogste regionen van de Top 40 groeit ook het succes van de track Investeren In De Liefde. Ondertussen levert hij voor het album van SFB een bijdrage op Nu Sta Je Hier.

In januari 2016 komt Wij Zijn Altijd binnen in de Top 40. Daarmee wordt Ronnie Flex de zesde Nederlandse act met drie gelijktijdige Top 40-hits. Met Niet Omdat Het Moet, zijn samenwerking met Lil' Kleine, brengt hij al halverwege februari zijn vierde hit van het jaar in de lijst. Eind februari wordt 1, 2, 3, zijn samenwerking met diezelfde Lil' Kleine, door Radio 538 uitgeroepen tot Dance Smash, dat twee maanden later een vervolg krijgt met Mist & Regen. In oktober brengt Ronnie Flex de solo-single Plek Als Dit uit. In de laatste dagen van 2016 verschijnt Energie dat hij samen met Frenna opnam. De track groeit uit tot zijn grootste succes in ons land.In april 2017 levert hij, samen met Jonna Fraser, het nummer Party af als thema van Totally Summer. Vooruitlopend op zijn nieuwe album verschijnt in mei een samenwerking met Boef, Come Again, dat in de Top 40 de tweede plek weet te bereiken. Ook werkt Flex weer samen op het nieuwe album van Lil Kleine. Loterij groeit uit tot één van de populaire tracks.

Op 30 juni 2017 verrast hij met zijn tweede eigen studioalbum, Rémi. Van dat album wordt Is Dit Over (met Tabitha) één van de nummers die veelvuldig gestreamd wordt. Ook levert hij op de track Lovely Body een aandeel op het album 77 Nachten van SFB. In december verschijnt Blijf Bij Mij, een bewerking van Dilemma (van Kelly Rowland en Nelly), die hij met Maan opneemt. Op het moment dat die track in de Top 40 binnenkomt brengt hij met 4/5 al weer een volgende single uit.

Begin 2018 werkt Ronnie mee aan Slow Down, de track van Dimitri Vegas, Like Mike en Quintino bij de film Patser. Niet veel later brengt hij met SFB de track One Time uit. In maart zet hij een Nederlands Spotify-record op zijn naam als Fan, zijn samenwerking met Famke Louise, in de eerste 24 uur totaal 650.000 keer wordt aangeklikt. Eind maart verschijnt zijn album Nori waarvan Non Stop meteen wordt opgepakt als populairste track. Twee maanden later is hij met Dyna en Frenna te horen op Pull Up. Flex noemde Omarm, de top 10-hit van Bløf uit 2003, één van de mooiste Nederlandstalige nummers ooit gemaakt. In juni verschijnt de versie die hij samen met de Zeeuwse band heeft opgenomen, Omarm Me. Nog geen maand later verschijnen ook samenwerkingen met Ali B (Meli Meli), Idaly (Wine Slow), $hirak (Miljonair) en Bizzey (Maria).

Halverwege september overtreft hij de Top 40-prestaties van Ali B waarna Ronnie zich de meest succesvolle Nederlandse rapper aller tijden mag noemen. Ronnie Flex laat weten dat hij in 2019 vader gaat worden. Ondertussen wordt in december duidelijk dat hij al een tijdje een relatie heeft met Famke Louise op het moment dat hun duet Alleen Door Jou verschijnt en hij daarmee zijn 21e Top 40-hit pakt.

In februari 2020 duikt zijn naam op via een samenwerking met Tabitha, Zeldzaam. Niet veel later is hij ook, samen met Frenna en Snelle, te horen op Venus. Diezelfde Snelle maakt met hem ook De Schuur.

Aan het begin van 2021 slaat hij de handen ineen met Bilal Wahib en samen brengen ze de track 501. In mei 2021 brengt hij samen met Emma Heesters de track Alles Wat Ik Mis uit. In juli 2021 is het de track Goed Genoeg die hij samen met Yade Lauren dropt. Vier weken later verschijnt ook een nieuwe samenwerking met Jack $hirak en Lil Kleine; Uhuh waarop ook Yssi SB te horen is. In september bundelen Ronnie, Emma Heesters en Trobi de krachten en droppen ze de track Meisje Zonder Naam. In oktober laten Ronnie en Cho hun kunsten horen op de track Overbodig van Tabitha.

Songtekst

Het is niet moeilijk om te dansen op een plek als dit
Meisje, o, jij bent mijn enige wens (Al die dingen, ey)
Al de dingen die ik doe voor jou op commando
Een beetje van jou is mijn enige wens, au

Of zijn we nog niet daar
Zijn onze huwelijksplannen nog niet klaar
Zijn onze kindjes nu alleen een droom
Dit is ongewoon

Ik was te turned up in de club vannacht
Meisje daarom ben ik niet zo close nu
Maar ik heb lang gewacht
O, je weet het, ik heb lang gewacht

Nu stap ik op je af, nu
Ben ik niet meer zo laf, nu
Ik heb met mezelf afgesproken
Jij komt er niet meer vanaf nu
Misschien zien we mijn ex nu
Zeg me dan dat je vecht nu
O, dit is echt nu
ADF

Je bent niet mooier dan normaal vandaag
Kan ik degene zijn die naast je slaapt, oh yeah
Is dat te veel gevraagd
Ben ik degene die je wilt vandaag

Of zijn we nog niet daar
Zijn onze huwelijksplannen nog niet klaar
Zijn onze kindjes nu alleen een droom
Dit is ongewoon

Ik zie ze wil stoeien
Ze schudt, hallelujah
Dit is de stap
Wat mijn opa bedoelde
Hij zei me niks
Over kalfjes en koeien
Twee linkervoeten
Maar het is niet moeilijk

Om tegen je aan te gaan staan
Ik kan je brengen naar waar je wil gaan
Wat is je lievelingskleur en je naam
Kan ik het meppen en kan ik het slaan
Kan je me effe brengen naar de kraan
Ik heb te veel van die molly's gedaan
Je bil is een bolle ronde volle maan
Dit is half alien, half Surinaams
Zeg me hoe draag je dat, hoe kan je lopen
Jij bent een zegen, gemaakt in de tropen
Kan je bruine bonen goed voor me koken
Kan je jonko voor me draaien en roken
Kan je staan op beide handen en voeten
Kan je niet blijven passen in broeken
Kan je met me rennen wanneer we moeten
Zeg je mijn naam niet wanneer ze me zoeken
Kan je me voelen of kan je het niet?
Alles is alles en alles is niets
Ik ben degene waarvan je verliest

Het is niet moeilijk om te dansen op een plek als dit
Meisje, o, jij bent mijn enige wens
Al de dingen die ik doe voor jou op commando
Een beetje van jou is mijn enige wens

Songinformatie

ArtiestRonnie Flex
Titel Plek als dit
Lengte 2:55
Platenlabel TopNotch
Catalogusnr digital download
Releasedatum 13-10-2016


Positieverloop