Coverafbeelding Snelle x Kraantje Pappie - Ruggengraat
  • Statistieken
  •   1 week
  •   39 piekpositie
  •   2 punten
  •   2023

Artiestinformatie

Geboortedatum   03-10-1995
Land   Nederland

Lars Bos groeit op in Gorssel en volgde een muzikale studie op de Herman Brood Academie. In 2016 weet hij te verrassen met de release van de ep De Vier.


Hij heeft een tijd lang best moeite gehad met de Nederlandse rapscene en had toen ook weinig inspiratie. In 2019 brengt hij de EP Beetje Bij Beetje uit met daarop ook tracks met Jebroer en Raw Roet en ook doet hij een uitverkochte tournee. De openingstrack Scars is de track die veelvuldig wordt opgepakt en zijn eerste Top 40-hit wordt. In het voorjaar maakt hij met Frenna de track Plankgas dat uitgroeit tot zijn grootste Top 40-hit. Met Reünie staat hij in oktober 2019 voor het eerst op nummer 1. Ondertussen is dan ook Lippenstift, een samenwerking met Marco Borsato en John Ewbank, verschenen. Die maand sleept hij ook een nominatie binnen voor een MTV Europe Music Award. Hij wordt in oktober de eerste Nederlandse artiest ooit die met twee gelijktijdige hits in de top 3 staat via Reünie en Lippenstift.


Op 24 oktober brengt hij, in de maand dat hij 24 is geworden, zijn debuutalbum Vierentwintig uit. De track Ze Kent Mij, waarop ook Yade Lauren te horen is, wordt zijn volgende Top 40-hit. Voor de bioscoopfilm Project Gio maakt hij met Esko de track Omhoog. Die track blijft steken in de Tipparade. Hij start 2020 met de release van het nummer Smoorverliefd dat de Top 40 voor drie weken weet aan te voeren. In maart maakt hij met Frenna en Ronnie Flex de track Venus. Diezelfde maand maakt hij met Davina Michelle het nummer 17 Miljoen Mensen, een bewerking van de eerdere nummer 1-hit van Fluitsma & Van Tijn. Het levert Snelle zijn derde nummer 1-hit op. Op dat moment verschijnt ook de track Verliezen Met Jullie, een nummer dat hij met Pjotr en Okke Punt maakt. Met Kleur verschijnt er begin juni weer een solotrack van Snelle.


In de tweede helft van 2020 keert hij met Suzan & Freek terug naar zijn geboortestreek in De Overkant. Ook maakt hij opnieuw een track met Ronnie Flex, De Schuur. In november verschijnt de EP Sebastiaan met daarop ook samenwerkingen met Glen Faria (Generatie Y) en Thomas Acda (Papa Heeft Weer Wat Gelezen).

Eind 2020 werd de eerste documentaire over Snelle aangekondigd. Deze zal te zien zijn op Netflix in 2021 met de titel Snelle: Zonder Jas Naar Buiten.Met de single Blijven Slapen kan Snelle begin 2021 ook een samenwerking met Maan op zijn naam schrijven. Door de pandemie is er een afname van aanmeldingen bij voetbalverenigingen, daarom besloot de KNVB en Oranje de hulp in te roepen van Snelle. Eind mei brengt hij nummer Limonade uit dat tevens de de titel is van de campagne. Tegen het einde van het jaar dropt hij de track In Mijn Bloed.
Halverwege maart 2022 komt Snelle met maar liefst twee nieuwe singles, Pizza Met Ananas en Niks Mee Te Maken. Samen met de Vlaamse zanger Metejoor brengt hij het nummer Kijk Ons Nou uit. Terwijl die track in de Tipparade staat weet zijn samenwerking met Ammar, De Laatste, ook een plekje in de Tipparade te bemachtigen. In november brengt hij het nummer 5 Voor 12 uit. In februari 2023 brengt hij zijn eerste werk van dat jaar uit met het nummer Terugweg. Zijn samenwerking met Jonna Fraser in april 2023 levert het nummer Alles Al op. Halverwege mei weet hij Kraantje Pappie te strikken voor de single Ruggengraat.Songtekst

Er zijn hier zo veel mensen zo gestoord
Ik wring mezelf ertussendoor
O, mijn God, wat is het goor
Het lijkt hier wel op Geordie Shore
Elke keer dezelfde types
Letterlijk dezelfde liedjes
Zo gaat dit elke keer

En hier staan we dan
Mijn ruggengraat en ik
Mijn bier is doodgeslagen
Ik drink baco zonder prik
Waarom ben ik elke keer
Weer bang dat ik iets mis
Mijn ruggengraat, mijn ruggengraat
En ik

Uhm, doe nog maar één gele jongen
Mijn God, waar ben ik weer aan begonnen (My God)
Als fomo 'n mens was (Fomo 'n mens was)
Maar als ik één wens had
Had ik gewenst dat ik gewoon in mijn nest lag
Plaats van om zes uur in de snackbar (Wow)
Maar fuck het, we leven
Dus bestel d'r nog een

En hier staan we dan
Mijn ruggengraat en ik
Mijn bier is doodgeslagen
Ik drink baco zonder prik
Waarom ben ik elke keer
Weer bang dat ik iets mis
Mijn ruggengraat, mijn ruggengraat
En ik

We roepen drie, twee, een
En waar is dat feestje
Met iedereen
Die geen ruggengraat heeft
Alle clichés
Bestellen er twee
Zing met ons mee

En hier staan we dan
Mijn ruggengraat en ik
Mijn bier is doodgeslagen
Ik drink baco zonder prik en
Waarom ben ik elke keer
Weer bang dat ik iets mis
Dit is de ruggengraatremix

Waarom ben ik elke keer
Weer bang dat ik iets mis
Mijn ruggengraat en ik

Wil niet meer weten wie ik ben, ik heb
Brandvlekken van een sigaret in mijn
Gloednieuwe witte overhemd
Mijn ruggengraat en ik
Loop maar wat mee te blèren
Van Kempi tot aan Rowwen Hèze
Vooraan in de polonaise
Mijn ruggengraat en ik

Songinformatie

ArtiestSnelle,
Kraantje Pappie
Titel Ruggengraat
Lengte 2:34
Componist(en) Alex van Zouwen · W. van Deursen · Kevin Bosch · Twan van Steenhoven · Paul Sinha · L. Bos · Delano Ruitenbach · Sasha Rangas · Stefan van Leijsen
Producer(s) Wessel van Deursen, The Companions
Platenlabel Cloud 9
Catalogusnr digitale single
Releasedatum 19-05-2023


Positieverloop