Coverafbeelding The Rolling Stones - Tumbling Dice
  • Statistieken
  •   7 weken
  •   6 piekpositie
  •   168 punten
  •   1972

Artiestinformatie

Land   Verenigd Koninkrijk

Uit het Verenigd Koninkrijk afkomstige rock-‘n-rollband die werd opgericht in 1962 door zanger Mick Jagger, gitarist Keith Richards, bassist Dick Taylor, slaggitarist Brian Jones, toetsenist Ian Stewart en drummer Tony Chapman. Brian Jones gaf de band de naam The Rolling Stones, ontleend aan het nummer Rollin’ Stone van Muddy Waters. Er vond aan het einde van 1962 en begin 1963 een aantal wijzigingen plaats in de band. Zo werd Bill Wyman de vervanger van Dick Taylor en Charlie Watts de vervanger van Tony Chapman. Ian Stewart bleef wel bij de band, maar werd roadie en trad af en toe nog op.


In 1963 tekenden zij hun eerste platencontract en kwamen ze met de single Come On, wat een cover is van een nummer van Chuck Berry. De tweede single, I Wanna Be Your Man, werd speciaal door John Lennon en Paul McCartney geschreven.


Het eerste concert in Nederland ging niet onopgemerkt voorbij. The Rolling Stones traden 8 augustus 1964 op in het Kurhaus in Scheveningen. De enthousiaste fans en de hard optredende politie zorgden ervoor dat de Stones al tijdens het vijfde nummer het optreden moesten staken.


Grote hits die zij scoorden in de jaren zestig waren o.a. Time Is On My Side, (I Can’t Get No) Satisfaction en Paint It, Black.

Brian Jones werd in de lente van 1969 door de andere leden ontslagen, omdat ze in dat jaar wilden gaan toeren in de Verenigde Staten en geen visum kregen. Jones werd later dood aangetroffen op de bodem van zijn zwembad. Mick Taylor werd aangetrokken als zijn vervanger.


Met het studioalbum Sticky Fingers uit 1971 kregen we voor het eerst te maken met het bekende Rolling Stones Records-logo van de uitgestoken tong. In de jaren zeventig waren de grote hits Brown Sugar, Angie en Sympathy For The Devil.


Halverwege de jaren 70 verliet Mick Taylor de band en nam uiteindelijk Ron Wood zijn plaats in. Na een kleine dip kwamen ze in 1978 met het album Some Girls waarmee ze weer helemaal terug waren. Tot op heden is dit het bestverkochte studioalbum van The Rolling Stones ooit.


Richards kickte begin jaren 80, na jaren van verslaving, definitief af van de drugs. Hierdoor kon hij zich weer richten op de muziek. In de jaren 80 brachten ze o.a. het album Tattoo You uit, dat na Some Girls hun bestverkochte studioalbum is. In 1984 tekenden ze een nieuw platencontract. Jagger sloot, zonder overleg, ook solo een overeenkomst en dat leidde tot onenigheid tussen hem en Richards. De twee schreven vervolgens een tijd lang elk hun eigen nummers voor de groep.


In 1988 had Bill Wyman al besloten om de band te verlaten, maar hij zou in 1993 pas echt weggaan. Zijn vervanger Darryl Jones wordt niet gezien als een officieel lid van The Rolling Stones.


In de jaren negentig scoren ze naast wat bescheiden hits ook de grote hit Anybody Seen My Baby.Al jaren gaan de speculaties dat de band zal gaan stoppen. Tijdens een interview met De Volkskrant in 2010 zei Ron Wood dat hij betwijfelt of ze ooit nog vrijwillig gaan stoppen. Het album Blue & Lonesome verscheen in 2016. In 2017 staan ze met hun No Filter Tour in de Amsterdam Arena en in de GelreDome.In het voorjaar van 2020 verrassen ze met een nieuwe track, Living In A Ghost Town. Het nummer komt niet verder dan enkele weken in de Tipparade en bereikt daarmee de Top 40 dus niet.

Songtekst

Women think I'm tasty, but they're always tryin' to waste me
And make me burn the candle right down
But baby, baby, I don't need no jewels in my crown

'Cause all you women is low down gamblers
Cheatin' like I don't know how
But baby, I go crazy, there's fever in the funk house now
This low down bitchin' got my poor feet a itchin'
You know you know the duece is still wild

Baby, I can't stay, you got to roll me
And call me the tumblin' dice

Always in a hurry, I never stop to worry
Don't see the time flashin' by
Honey, got no money
I'm all sixes and sevens and nines
Say now, baby, I'm the rank outsider
You can be my partner in crime

But baby, get it straight
You got to roll me and call me the tumblin'
Roll me and call me the tumblin' dice

Oh, my, my, my, I'm the lone craps shooter
Playin' the field ev'ry night

Baby, get it straight
You got to roll me and call me the tumblin' dice, (Call me the tumblin')
Got to roll me, Got to roll me, Got to roll me (Oh yeah)
Got to roll me. Got to roll me, Got to roll me ( Keep on rolling, Keep on rolling)

Songinformatie

ArtiestThe Rolling Stones
 A-kant
Titel Tumbling Dice
Componist(en) M. Jagger, K. Richard
Producer(s) Jimmy Miller
 B-kant
Titel Sweet Black Angel
Componist(en) M. Jagger, K. Richard
Producer(s) Jimmy Miller
 
Platenlabel Rolling Stones
Catalogusnr RS 19103


Positieverloop