Original: Stop That Train

- Toen op 1

 Clint Eastwood & General Saint
Original: Stop That Train

Als Robert Brammer zoekt naar een artiestennaam besluit hij in te spelen op de act om acteurnamen uit spaghettiwesterns te gebruiken. De dj verheft daarmee Clint Eastwood tot muzikant.

Brammer had een samenwerking met Dillinger achter de rug en besluit voor een nieuwe track samen te werken met de Britse dj General Saint. Als de twee op pad gaan en op het podium staan blijken ze enorm humoristisch en vermakelijk te zijn. Stop That Train wordt een top 3-hit.

De oorsprong van het nummer is afkomstig van The Spanishtonians die Stop That Train in 1965 maakten. De schrijver was Prince Buster en in 1967 wordt de versie van Keith & Tex bekend in het rocksteady-genre. Daarmee werd ook het muzikale fundament voor de reggae gelegd. In Stop That Train is ook 500 Miles van The Journeyman uit 1961 te horen in het tweede gedeelte van Stop That Train.

Clint Eastwood en General Saint scoren met de single Tribute To General Echo al succes in 1981. In ons land duurt het dan nog tot 1984 voordat het duo weet door te breken.

Meer over de oorsprong van Top 40-hits check je op originelehits.nl