De Top 4 laat in de stromende regen de hond uit

- Top 4

 Damien Rice Baha Men Pink Floyd
De Top 4 laat in de stromende regen de hond uit

Leuk hoor, zo’n viervoeter. Zeker in de zomer. Maar afgelopen dagen is het toch even wat minder. Who let the dog out? Jij dus. En zo’n beest wordt kleddernat. En vies. En kleddernat. Of hadden we dat al gezegd. Zwijgen we nog over de lucht van een vieze kleddernatte hond. Kortom, een passende Top 4 vandaag.

Baha Men - Who Let The Dogs Out?

Een cover van een cover. Dat idee. Maar wel wereldwijd een hit. Bij ons piekt ie op een 3de plek. Volgt natuurlijk een album, waarop ook de opvolger staat. You All Dat doet bij ons niets, maar bevat wel een sample van The Lion Sleeps Tonight dat in de uitvoering van Tight Fit bovenaan onze lijst der lijsten stond in 1982.

Patti Page - How Much Is That Doggie In The Window

Zo, da’s er 1 uit de oude doos. 1953 om precies te zijn. En dikke nummer 1 in Amerika. Had ze al eerder gestaan, in 1950 met All My Love en Tennessee Waltz. Halverwege de jaren 60 wordt het met de grote hits wat minder, maar in de countrylijsten blijft ze tot begin jaren 80 scoren. Komt in 2009 nog een nieuwe versie van op de markt Do You See That Doggie in the Shelter, ging over adoptiehondjes.

Damien Rice – Dogs

Track van het album 9 crimes. De single 9, met een hoofdrol voor Lisa Hannigan blijft steken in de Tipparade. Dit Dogs wordt bij ons een hit, in een remix versie. Laten we dat er wel bij vermelden. Was te koop als 2 verschillende 7-inches. De A-kant identiek, de flip verschillend. En ja, ook op cd. En ook een andere flip. Alle 3 live opgenomen in onze Wisseloord studios.

Seamus – Pink Floyd

Het leven van een hond, bekijken vanuit de ogen van de betreffende hond. Da’s wel interessant. Alleen aan het gejank te horen niet zo. Is als single alleen als b-kant terug te vinden in Japan. Van het album Meddle waarop ook Echoes. Tijdloos.