De Top 4 moet een keuze maken

- Top 4

 Mary MacGregor Rupert Holmes Patricia Paay The Clash Titt'n
De Top 4 moet een keuze maken

Je kent het vast nog wel, de klamme handjes bij je lokale platenboer als je net voldoende geld bij elkaar had gespaard voor 1 cd of lp. San sta je daar en blijkt 1 van je favoriete bands ook net een nieuw, ongetwijfeld onmisbaar, kunstwerk te hebben uitgebracht. Of nog erger, een platenbeurs. Rijen handelaren en een bescheiden budget. Dat dus, keuzestress. Ook terug te vinden in een aantal singles in de Top 40.

Him – Rupert Holmes

Hetzelfde verhaal vanuit 2 gezichtspunten. Eerst vanuit Rupert. Die ziet als ie bij zijn vriendin komt peuken in het kunstzinnige asbakje liggen die niet van zijn merk zijn. Aha. Dus. Die Rupert kenden we al van Escape (The Piña Colada Song). Ook een mooi verhaal, positioneer het in 1979 toen er nog geen contactsites waren, maar alles verliep via de ingezonden mededelingen van de krant. Maar goed, die peuken dus. Hoe zat dat?

Torn Between Two Lovers – Marie MacGregor

Daar hebben we Marie. Die is “in love” with Rupert, maar ook die gozer van dat verkeerde merk. Deze single is het enige wapenfeit in ons land, in Amerika pakt ze nog wat hits mee, waaronder The Wedding Song. Is het dus toch nog goed gekomen. Mooi.

Who’s That Lady With My Man – Patricia Paay

Plaatje van 1 van de beste zangeressen van Nederland ever. Patricia, al op vinyl geperst en terug te vinden in de Top 40 van 1967 met Je Bent Niet Hip. In de jaren 70 hits als Livin’ Without You, de jaren 80 op een 1ste plek met The Star Sisters. Deze single bereikt een 2de plek in 1976, net onder Smokie met hun Alice. Alice, Who The … oh nee, dat was een andere single.

Should I Stay or Should I Go - The Clash

Voor de liefhebbers is er een Nederlandse versie wel ergens terug te vinden in de archieven: Ben Je Geil Of Wil Je Een Koekje? dat in 1998 een heel behoorlijke hit werd voor Titt'n. Gaan we toch voor het origineel van The Clash. Voor een alternatieve band werd de single wel op bijzondere manier op de markt gebracht. In 1ste instantie als dubbele A-kant met Straight To Hell. Maar daarnaast zijn er minimaal 3 verschillende B-kanten aan deze track verbonden. En in 1982 mocht de picture disc niet ontbreken. Ook aardig voor de verzamelaar een flip waarin het logo geëtst staat. Van CBS, niet van The Clash. Een keuze, maar wel met een verkeerde.

Okay, okay, het past in het thema. Doe maar een koekje, wel met een nootje graag.