De Top 4 staat het lachen nader dan het huilen

- Top 4

 Jan Smit Guus Meeuwis Ferdy Lancee
De Top 4 staat het lachen nader dan het huilen

Of euh.. 1 april staat weer voor de deur. Met van die melige grapjes, aparte krantenberichten, opvallend reclame. We gaan er maar weer klaar voor zitten en denken dat niet elke traditie voortgezet te worden. Volgens de deskundigen is 1 april een voortzetting van een middeleeuwse traditie genoemd het feest der zotten. En andere deskundigen komen aan het vieren van nieuwjaar volgens een gregoriaanse kalender. Het zal vast wel, was het maar 2 april. O, en je veters zitten los.

Nederlands Gelach-Ensemble - ’t Lachertje

Ah, dit is een fijne uit 1977. Kant A hebben we nog terug kunnen vinden, de b-kant mag echt weleens geüpload worden, die heet 'n Knipoogje Naar Hilversum 3, waarbij op ditzelfde deuntje namen van diskjockeys Hilversum 3 enige verbouwd werden, zoals Hugo van Gelderenworst, Felix Zeurders. Je krijgt een beeld.

Guus Meeuwis & Vagant - Ik Wil Met Je Lachen (Live)

Bescheiden hit uit 1998 met een 19de plek, maar toch 12 weken in de lijst. Terug te vinden op het album Schilderij. Niet zoals je zou verwachten in de studioversie, maar deze live-versie. Op dat album ook 'T Dondert En ’T Bliksemt en die is wel in de studio-uitvoering. Terwijl…inderdaad.

Ferdi Lancee - Als Ze Lacht Dan Lacht Ze Echt

Slechts een Tipparade notering. Maar ondanks dat toch wel opgenomen in ons collectieve geheugen. En over dat laatste, Suzanne van VOF de Kunst is van zijn hand. Pakken we even de songtekst erbij: Maar alhoewel ze soms harde dingen zegt, als ze lacht dan lacht ze echt.

Jan Smit -Als je lacht

Dikke Top 3 hit voor Jan van alweer 15 jaar geleden. Toen op cd-single met als extra track zijn hit Laura in een live-uitvoering. Staat op het album Stilte In De Storm, waarop ook de nummer 1 hit Dan Volg Je Haar Benen. En die kwam toen uit het niets binnen op nummer 1 (okay na 3 weken Tipparade).