De Top 4 zet de spullen alvast boven

- Top 4

 Katie Melua Take That Robbie Williams Peter Gabriel Ginger Ale
De Top 4 zet de spullen alvast boven

Bakken regen dit weekend en het er wordt de komende dagen veel beter op. De Linge is kritiek, de Maas en de Waal staan er niet veel beter voor. Kortom, de vraag is: houden we droge voeten. Paar natte plaatjes dan maar voor deze Top 4.

The Flood - Ginger Ale

Bandje met diskjockey Will Luikinga. Die is mede verantwoordelijk voor de tekst op deze single. Het melodietje kenden we al wat langer. De single stamt uit 1969 en zou de grootste hit worden voor dit gezelschap, dat een voortzetting was van Roek’s Family. Maar dan zonder Roek. Lekker nuchtere bandnaam trouwens.

The Flood – Take That

Groot nieuws, toen in 2010, Robbie was weer lid geworden van Take That. En direct de lead op het eerste singletje van het 6de album onder de inspirerende naam Progress, geheel toevallig ook de naam van het bootje in de video. Pakt bijna de 1ste plek in de UK, bij ons net geen Top 10. Voor de cd-single hoef je niet je best te doen, bevatte alleen de instrumentale versie als flip.

The Flood - Katie Melua

Het clipje bij deze 1ste single van haar 4de album The House snappen we niet helemaal. Blote mannen en gedoe met een piano. Gaat in Noorwegen een top 3 bereiken, bij ons eigenlijk niets. Volgen nog een paar singles, waarop behalve de track van het album diverse remixen te vinden zijn. Onder andere van The Sparks.

Here Comes the Flood - Peter Gabriel

Track van zijn debuutalbum, dat voor het gemak Peter Gabriel was getiteld. Trouwens de opvolgers ook. Gegeven ons thema mooie hoesfoto van Peter in zijn auto met een behoorlijke regenbui op het raam. Op dat album de single Solsbury Hill met op de flip Moribund the Burgermeister (misschien wel in de Top 10 te noteren van beste b-kanten ooit), Modern Love als 2de single en Here Comes The Flood als afsluiter.