Top 4: De cadeaufolder (part 1): David Bowie

- Top 4

 David Bowie Pet Shop Boys Queen
Top 4: De cadeaufolder (part 1): David Bowie

Alweer aardig op weg naar december, cadeaumaand bij uitstek. En dat kun je ook merken bij je platenboer (fysiek en/of digitaal), er komen weer fraaie boxen uit op zowel LP als CD van de grote namen. Vandaag kijken we naar Brilliant Adventure van David Bowie, 11 cd’s met een aantal reguliere albums, het nooit verschenen album Toy, een volledig live-album en 3cd verzameling van remixen, outtakes en live-albums. Pakken we een paar hits op uit deze box.

1. Jump They Say

Track van het album Black Tie White Noise. Wordt een bescheiden hit bij ons (17de plek), in de UK een Top 10 hit. De video wordt gezien als 1 van de beste van Bowie. Dus ga er even voor zitten. De 12-inch en diverse cd-singles bevatten een hele trits aan remixen.

2. Little Wonder

Track van Earthling, als eerste single uitgebracht. Zowaar ook bij ons een hitje (32), opnieuw een betere ontvangst in de UK. Ook deze clip werd zo her en der genomineerd voor nu allang vergeten prijzen. En opnieuw een hele serie remixen, dus het is even zoeken om de single-mix terug te vinden.

3. Hallo Spaceboy

Het origineel staat op 1.Outside. Nummer werd compleet verbouwd door de Pet Shop Boys en als op de flip van de single dan ook nog een live-versie van Under Pressure staat, kunnen we spreken van een heel fijn schijfje. Vonden we ook in 1995, mooie hitnotering op 24 in de Top 40.

4. Thursday’s Child

Hitje van het album Hours.In tegenstelling met de cd-singles met uitsluitend remixen zijn de 2 cd-singles nu voorzien van non-album tracks als, 1917, We All Go Through, We Shall Go To Town en No One Calls.