Top 4: Hemelvaartsdag

- Top 4

 The Doobie Brothers Chi Coltrane The Byrds Army Of Lovers Pet Shop Boys
Top 4: Hemelvaartsdag

Vandaag is het Hemelvaartsdag. Een aardige gelegenheid om eens een aantal plaatjes met een religieus tintje op een rij te zetten, die allemaal in de Top 40 hebben gestaan.

1. CHI COLTRANE - Go Like Elijah

Nummer 1 hitnotering in 1973 voor Chi. We kenden haar al van Thunder and Lightning. De videoclip met wapperende haren zal ongetwijfeld een bijdrage geleverd hebben aan haar succes. De song gaat over de profeet Elijah. Chi zingt dat als ze overlijdt, ze net als Elijah wil opstijgen naar de hemel. En hoe ging dat? Nou Elijah ging te midden van een wagen met paarden van vuur naar de hemel in een stormwind naar de hemel.

2. ARMY OF LOVERS - Crucified

Twee heren (Alexander enJean-Pierre) en 1 dame uit Zweden (La Camilla). Als het niet zoveel zegt, bekijk rustig de clip. Camp noemen ze dat. Crucified heeft een religieuze symboliek en zal bijna de bovenste plek bereiken in de Top 40. Ook de opvolger Obsession zal in 1991 een Top 10 hit worden.


3. PET SHOP BOYS - It's A Sin

Track van het 2de album Actually van de Pet Shop Boys. Gaat een nummer 1 spot bereiken in de UK. Neil reflecteert op zijn katholieke opvoeding. Voor de liefhebbers, er zit een stukje Latijn in het nummer verwerkt. Het nummer wordt zo populair dat het in elke show tot de dag van vandaag wordt opgenomen. O ja, er is ook een 12-inch versie, de Disco Mix. Kleine 8 minuten.

4. THE DOOBIE BROTHERS - Jesus Was Just Alright

De oerversie staat op naam van de Art Reynolds Singers in 1966. Daarna volgden in 1969 The Byrds, niet alleen op hun album Ballad of Easy Rider, maar ook als single uitgebracht. Heel bescheiden hit in Amerika. En dan veruit de populairste versie van de Doobie Brothers tref je aan op hun album Toulouse Street.