Top 4: Jarig!

- Top 4

 Aerosmith Paul De Leeuw Vicki Lawrence Diana Ross André Hazes Willeke Alberti Ruth Jacott The Supremes Alderliefste
Top 4: Jarig!

De verjaardagskalender. Vroeger hing zo’n papieren versie op het toilet. Tegenwoordig slaan we de verjaardagen op in de agenda of zien we het oplichten op social media. Of je vergeet het gewoon en dan moet je nog zo’n digitaal kaartje sturen. Voor de artiesten die vandaag jarig zijn ben je nog mooi op tijd.

AEROSMITH (Steven Tyler) - Love In An Elevator

Of hij ze uitblaast zullen we niet weten, bij dit soort bands kan het ook wat ruiger toegaan, maar hoe dan ook, Steven Tyler, zanger van Aerosmith is 73 jaar. Bandje komt uit Boston en werd in 1970 opgericht. Eerste hitsingle was Dream On en daarna volgende grote Amerikaanse hits, als Angel, Janie's Got a Gun en I Don't Want to Miss a Thing, dat de lijstaanvoerder werd. In onze Top 40 zijn de hits wat bescheidener, maar tellen we er toch ook 8 stuks. Waaronder deze hit uit 1989. Met een wonderschoon hoesje én clip.

DIANA ROSS - Why Do Fools Fall In Love

Diana mag je een levende legende noemen. Vandaag wordt ze 77 jaar. We komen haar al tegen in de allereerste Top 40 (die van 2 januari 1965). Samen met Mary en Florence stond ze als The Supremes met Come See About Me (31), Where Did Our Love Go (23) en Baby Love (13) maar liefst 3x in de lijst. Why Do Fools Fall In Love stond op nummer 1 genoteerd in 1981.

VICKI LAWRENCE - The Night The Lights Went Out In Georgia

Vicki is naast actrice ook bekend als zangeres, hoewel feitelijk staat ze te boek als een one-hit wonder. Maar daarmee heeft ze wel een Amerikaanse nummer 1 hit op haar naam. The Night The Lights Went Out In Georgia, geschreven door haar toenmalige echtgenoot Bobby Russell is een echte “murder ballad”. Vicky blaast vandaag 72 kaarsjes uit. Die kans heeft de hoofdpersoon van het liedje niet gekregen, hij werd opgehangen voor een moord die hij niet pleegde. Spannend verhaal.

PAUL DE LEEUW (met André Hazes) - Droomland

Mag vandaag 59 kaarsjes uitblazen. Paul is al actief in de Top 40 sinds 1991. Niet alleen onder zijn eigen naam, ook als Bob en Annie de Rooy. Eerste hit voor Paul was in de creatie Bob de Rooy met Giddy Up Go, maar hij heeft ook duetten opgenomen met Willeke Alberti, Alderliefste en Ruth Jacott. Leuk om eens te beluisteren is het lenteplaatje Blote Jongens In Het Park. Tot zijn mooiste hits behoort het duet met André Hazes  Droomland.