Top 4: Nederlandstalige hits

- Top 4

 Marco Borsato Gers Pardoel Corry Konings Nielson Armin Van Buuren
Top 4: Nederlandstalige hits

2019 is een uitstekend jaar voor Nederlandstalige muziek. In april verzamelde IJskoud van Nielson al voldoende punten voor een notering in de top 4 van grootste Nederlandstalige hits aller tijd. Deze week mogen we opnieuw een nieuwe track verwelkomen op nummer 3.

1 IK NEEM JE MEE- gers pardoel (975 punten)
Sinds 7 april 2012 is Ik Neem Je Mee de grootste Nederlandstalige hit aller tijden. De rapper stootte daarmee Huilen Is Voor Jou Te Laat van Corry en De Rekels van de troon. Dat nummer had bijna 42 jaar lang het record van grootste Nederlandstalige hit in handen gehad. Gers Pardoel is erg trots op zijn record en schuwt niet om zijn prestatie te benoemen in Nederlandse en Vlaamse media. Daar heeft Corry Konings in het verleden dan weer eens haar ergernis over uitgesproken. Leuk detail: sinds 2013 woont Gers Pardoel in dezelfde staat als Corry Konings, zo'n halve kilometer uit elkaar. Datzelfde jaar gaf hij Corry Konings als eerbetoon een cameo als buurvrouw in de videoclip van zijn single #VFD

2 IJSKOUD- nielson (887 punten)

Nielson scoorde in 2012 al een kneiter van een hit met Beauty & De Brains, het liedje waarmee hij auditeerde in het programma De Beste Singer-Songwriter Van Nederland. Ondanks dat het nummer nooit een top 5-hit werd, verzamelde het 814 punten en belandde het in de top 10 van grootste Nederlandstalige hits aller tijden. Nielson had al vijf jaar niet meer in de top 10 gestaan, toen hij begin dit jaar opnieuw een monsterhit te pakken had met IJskoud. In februari en maart stond het nummer vijf weken op de tweede plaats, maar werd het van de eerste plaats gehouden door een andere Nederlandstalige hit: Hij Is Van Mij van Kris Kross Amsterdam. Met dit trio staat hij momenteel zelf in de Top 40 dankzij de samenwerking Ik Sta Jou Beter.

3 HOE HET DANST- marco borsato & armin van buuren & davina michelle (874 punten)

Hoe Het Danst zakt inmiddels snel naar de uitgang van de Top 40, maar wipt qua punten nog wel even snel over twee andere Nederlandstalige tracks heen. Daarmee stoot Marco Borsato deze week zichzelf uit deze top 4. Daar stond tot deze week namelijk het 25 jaar oude Dromen Zijn Bedrog. Het succes van Hoe Het Danst beperkt zich trouwens niet tot Nederland. Zijn samenwerking met Armin Van Buuren en Davina Michelle is nog maar een paar punten verwijderd van een notering in het overzicht van grootste Nederlandstalige hits in de Vlaamse Ultratop 50. Die lijst wordt overigens al meer dan tien jaar aangevoed door Marco Borsato. De grootste Nederlandstalige hit bij onze zuiderburen is namelijk Rood uit 2006.

4 HUILEN IS VOOR JOU TE LAAT- corry en de rekels (868 punten)
Hoewel Huilen Is Voor Jou De Laat bijna 42 jaar lang de grootste Nederlandstalige Top 40-hit is geweest, heeft het net als IJskoud nooit op nummer 1 gestaan. Sterker nog, het kwam nooit hoger dan de vijfde positie. Hun hoge Top 40-score hebben Corry en De Rekels vooral te danken aan de 41 weken dat Huilen Is Voor Jou Te laat in de lijst stond. Dit record werd pas in 2014 verbroken door Happy van Pharrell Williams, dat het maar liefst 49 weken in de Top 40 volhield. Huilen Is Voor Jou Te Laat was de eerste grote hit voor schrijver en producer Pierre Kartner, die later onder de naam Vader Abraham zelf ook talloze hits op zijn naam zette.