Top 4: Nederlandstalige klassiekers

- Top 4

 Ronnie Tober Jimmy Frey André Hazes Rubberen Robbie Catapult Marco Borsato Brainpower Yoko Ono John Lennon
Top 4: Nederlandstalige klassiekers

Je mag bijna spreken van cultureel erfgoed. Deze Top 4 zet er een aantal op een rij voor je. Uit verschillende decennia, want mooie liedjes worden altijd gemaakt. En meegezongen.

RONNIE TOBER - Rozen Voor Sandra

“Breng die rozen naar Sandra, voor ze weg van ons gaat”. Deze single uit 1971 was bijna geen hit geworden, hij bleef in 1ste instantie stationair genoteerd staan op nummer 21 in de Tipparade. Het origineel is van de Belgische zanger Jimmy Frey. Althans de Nederlandse versie. In het Engels luisterde Sandra naar de naam Reno, tenminste dat vermoeden we op basis van de titel Roses to Reno.

ANDRÉ HAZES - Een Beetje Verliefd

“In een discotheek, zat ik van de week en ik voelde mij daar zo alleen”. Plaatje uit 1981 dat een 3de plek zou bereiken in de Top 40. André schreef de tekst, de heren van Catapult waren verantwoordelijk voor de muziek. En diezelfde heren gingen schuil achter Rubberen Robbie en brachten in 1983 een parodie uit: Een beetje verziekt.

MARCO BORSATO -  Dromen Zijn Bedrog

“De meeste dromen zijn bedrog, maar als ik wakker word naast jou dan droom ik nog”. Twaalf volle weken op de 1ste positie in de enig echte. Het origineel komt uit Italië, Riccardo Fogli zong Storie Di Tutti I Giorni. En ook in Italië bereikte het nummer de 1ste plek. En nu denk je misschien dat het een vertaling is, maar nee, een echt nieuwe tekst.

BRAINPOWER - Dansplaat

“Oow.. op deze plaat kan ik die hele nacht wel dansen”. Alweer 20 jaar oud. Dikke Top 5 hit voor Brainpower. En vermelding als Alarmschijf. Gimmick in de promotie was het gerucht dat de vrouwenstem prinses Máxima zou zijn. Dat viel uiteindelijk wat tegen. Als je goed luistert naar de tekst hoor je veel verwijzingen, bijvoorbeeld naar minister-president Kok, Yoko Ono (de vrouw van John Lennon) en een bekend biermerk.