Top 4: Opgevallen! week 42

- Top 4

 Danny Vera Milow Suzan & Freek Eva Simons
Top 4: Opgevallen! week 42

Op dinsdag blikken we in deze rubriek terug op de afgelopen week. Welke artiesten vielen ons op en bepaalden de actualiteit?

1 (--) Danny Vera

Welke artiest hunkert er niet naar volle zalen? Door de coronamaatregelen zitten die er op dit moment echter niet in. Voorlopig zullen we het moeten stellen met het televisieprogramma Volle Zalen. Hierin gaat Cornald Maas op bezoek bij diverse podiumkunstenaars. Vorige week dinsdag ging het vijfde seizoen van start met de aflevering rond Danny Vera. 2020 had het 'oogstjaar' voor de Zeeuwse zanger moeten worden met optredens op Pinkpop en Lowlands. Het werd echter een jaar van thuisopnamen en online concerten. Ondanks deze tegenvaller kwam de gedwongen rust van de lockdown in maart Danny Vera eigenlijk best goed. Zijn leven had immers tien jaar lang in het teken gestaan van dagelijkse optredens en verplichtingen. Op persoonlijk vlak zou 2020 sowieso weleens een gouden randje kunnen krijgen, want zijn echtgenote Escha is in verwachting van hun eerste kind. Ze is uitgerekend op eerste kerstdag. Naast zijn aanstaande vaderschap sprak Danny onder meer over zijn overleden ouders en zijn nieuwe album The New Now, dat in november zal verschijnen. Als voorproefje speelde hij vrijdagavond bij De Vooravond de eerste single The Weight. Deze single is inmiddels ook te vinden in de Tipparade en misschien is het binnenkort wel Danny's tweede Top 40-hit.

2 (--) Milow

Afgelopen donderdag was voor de eerste keer een Belg de centrale muzikant bij Beste Zangers. Terwijl sinds in de Belgische variant van het prorgramma, Liefde Voor Muziek, sinds het derde seizoen minstens één Nederlandse artiest bij in de groep zit, was het omgekeerde nog niet voorgekomen. Onze zuiderburen werden vertegenwoordigd door Milow, die het coveren niet vreemd is. In 2009 scoorde hij een internationale nummer 1-hit met zijn versie van 50 Cents Ayo Technology. Daarna scoorde haalde hij nog tweemaal de Nederlandse Top 40 met zijn eigen nummers You Don't Know en You And Me (In My Pocket). Op het gebied van Beste Zangers is Milow overigens een ware routinier, want in de lente van 2019 was hij zowel in de Duitse als in de Vlaamse versie van het programma te zien. Milow zei aan het eind van het programma dat hij het meest onder de indruk was van het optreden van Stef Bos. Hij maakte een eigen Nederlandstalige versie van The Kingdom, een nummer waarin Milow zijn vaderland bezingt. Stef Bos heeft ook een groot deel van zijn leven in België gewoond en gewerkt en bekijkt het land in zijn uitvoering Ik Zie U Graag als buitenstaander.

3 (--) Suzan & Freek

Het populairste nummer uit de Milow-aflevering was 't Geeft Niet van Suzan & Freek. Dit nummer werd na afloop van het programma het vaakst gestreamd op Spotify en teruggekeken op YouTube. 't Geeft Niet is een cover van Lay Your Worry Down, een samenwerking met Matt Simons die in 2018 werd uitgebracht als titelsong van de Duitse film 100 Dinge. Buiten België werd dit nummer geen hit, maar voor Beste Zangers is het schijnbaar een ideale track. Het is namelijk het enige nummer van Milow dat ook in de Duitse en Vlaamse versie van Beste Zangers gecoverd werd. Terwijl Alvaro Soler en Stef Kamil Carlens het nummer vorig jaar in de oorspronkelijke taal zongen, maakten Suzan & Freek er een Nederlandstalige versie van. Suzan & Freek zullen zeker geen spijt hebben van hun deelname aan het programma, want dankzij Beste Zangers scoorde het Achterhoekse duo afgelopen weekend zijn zesde Top 40-hit met de Stef Bos-cover Papa. En dat terwijl ze op hetzelfde moment met hun single De Overkant doorstijgen naar nummer 2 in de Top 40. Zou hun samenwerking met Snelle de laatste horde ook weten te nemen en naar de eerste plaats stijgen? Nog drie nachtjes slapen en dan weten we het.

4 (--) Eva Simons

Sinds de start van de tweede seizoen van The Masked Singer heeft het programma elke week zijn eigen kijkcijferrecord verbroken. Het begon eind september met bijna 2 miljoen kijkers en inmiddels zitten we bij de vierde aflevering. Die trok afgelopen vrijdag maar liefst 2,6 miljoen belangstellenden. Nederland is klaarblijkelijk razend benieuwd welke BN'ers er in de diverse kleurrijke pakken zitten. Vorig jaar belandden er ook al verschillende 'verdachten' van de jury en de kijkers in deze rubriek, waaronder Edsilia Rombley, Charly Luske en Nance. Dit jaar is Eva Simons een van de verdachten. Volgens panellid Loretta Schrijver zou zij weleens de Kameleon kunnen zijn. Hoe de hints op Eva Simons zouden moeten aansluiten is echter niet helemaal duidelijk. Op vraag van team Carlo & Loretta bevestigde ze wel dat ze ooit haar medewerking heeft verleend 'aan een programma dat vooral leunt op muzikaliteit'. Eva Simons zat ooit in de jury van Idols en heeft deelgenomen aan Popstars: The Rivals, maar deze hint kan net zo goed op tientallen andere zangeressen slaan. Bijvoorbeeld op Samantha Steenwijk, aan wie Carlo Boszhard nog eventjes dacht. Veel kijkers thuis denken dat niet Eva Simons, maar zij in het pak zit. Samantha nam ooit deel aan Bloed, Zweet & Tranen, The Voice Of Holland en Beste Zangers.

(Foto: Omroep MAX / YouTube / Danny Vera - Roller Coaster (LIVE 2019) | TIJD VOOR MAX / CC BY 3.0)