Top 4 – Schilderen

- Top 4

 Sha Na Na Henry Gross The Rolling Stones Boney M. The Isley Brothers
Top 4 – Schilderen

De donkere dagen voor kerst. Dan ga je toch op zoek naar wat andere vrijetijdsbestedingen. Zoals het schilderen. Voor de beginners op nummer. Mooi hoor. Voor de meer creatievere geesten een fijne imitatie van Appel of Mondriaan. Inspirerend voor menig artiest.

1. Paint It Black – The Rolling Stones

Grote hit in zowel 1966 als 1990, beide keren een 1ste plek in de Top 40. Staat op het Amerikaanse album Aftermath, in de UK kozen ze voor een andere tracklist. Voor de verzamelaars, de eerste oplage van de single kende een komma in de titel Paint It, Black.

2. Painter Man – Boney M.

Aan de clip te zien een winterhit. Gekoppeld aan Rasputin een hit in de herfst van 1978. Het is een cover van the Creation uit 1966. Beide tracks zijn terug te vinden op het album Nightflight to Venus.

3. Behind A Painted Smile - The Isley Brothers

Hit uit 1969. Terug te vinden op het album Soul on the Rocks. Wordt een Top 5 hit in de UK. In 1982 zal Mathilde Santing haar versie uitbrengen, die blijft steken in de Tipparade. Let in de video even op de drums op het einde van het nummer. Zo maken ze ze niet meer.

4. Painting My Love Songs - Henry Gross

Nummer doet niet veel, maar met terugwerkende kracht had het best een klein hitje mogen worden. Zat er niet in, nergens. Nummer was de opvolger van Shannon, dat wel scoorde. We kenden hem al (een beetje) van de band Sha Na Na, die hadden een tipparade notering in 1973 met de cover A Teenager In Love. Die clip willen we je niet onthouden.