Top 4: The Summer Of ‘79

- Top 4

 Monty Python ABBA Julio Iglesias Kiss Anita Ward
Top 4: The Summer Of ‘79

De zomer van 1979, als de dag van gisteren. De Voyager 2 brengt een deel van de planeet Jupiter in beeld, Bernard Hinault wint wederom de Tour, iemand zwemt het kanaal over, Jan Raas wordt wereldkampioen wielrennen en in de bioscoop kijken we naar Always Look On The Bright Site Of Life oftewel Monty Python's Life of Brian.

1.  KISS I Was Made For Lovin' You

KISS kenmerkte zich door een unieke live-act. Band bestond uit 4 leden: Starchild (Paul Stanley), Demon (Gene Simmons), Spaceman (Ace Frehley) en Catman (Peter Criss). Niet de 1ste band waarvan je een discohit zou verwachten. De fans ook niet. I Was Made For Lovin’ You komt van het 7de album Dynasty. Staan meer hits op deze LP, waaronder Sure Know Something en Dirty Livin’. Voor de verzamelaars, van elk van de bandleden is een solo album verschenen als picture disc. En ergens kun je ook nog een 12-inch versie opduikelen van de hit van het jaar 1979.

2 ANITA WARD Ring My Bell

De oerversie van dit nummer was geschreven voor een toen 11-jarig Stacy. In de uitvoering van Anita krijgt het toch een wat andere draai. Gaat nummer 1 worden in Amerika. Met recht een onehitwonder, want hierna zullen we weinig van haar horen.

3 ABBA Voulez-Vous

Titeltrack van het gelijknamige 6de album van Abba. Album bevat eigenlijk alleen maar hits, we noemen Chiquitita, Does Your Mother Know en I Have a Dream. Tik je de cd op de kop met bonusnummers kunnen we nog Summer Night City en Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight) toevoegen. Voulez-Vous met op de flip Angel Eyes piekt op 4.

4 JULIO IGLESIAS Quiereme Mucho

KISS was de plaat van het jaar, maar op een 2de plek in dat jaaroverzicht vinden we Julio. Verhaal is bekend, de man was eerst doelman bij Real Madrid. Na een ongeluk wordt hij succesvol als zanger. En dat is zachtjes uitgedrukt. Met afstand jarenlang de grootste Spaanse artiest. Breekt door in Nederland in 1972 met Un canto a Galicia. Volgen een serie hits, maar met deze track bereikt hij voor de 2de keer de 1ste plaats in de Top 40. Zonniger kan het niet worden.