20 maart 2004: Nelly Furtado pakt Alarmschijf

- Top 40 Classic

 Nelly Furtado
20 maart 2004: Nelly Furtado pakt Alarmschijf

Deze week nemen we je met de Top 40 Classic mee terug naar 2004 waarbij we nu een blik werpen op de Tipparade.

1 (24) TRY- Nelly Furtado
We kenden Nelly al van haar debuutalbum Whoa, Nelly! met hits als I'm Like A Bird (goed voor een Grammy Award) en Turn Off The Light. Inmiddels zijn we toe aan album nummer 2: Folklore. Try is de opvolger van Powerless (Say What You Want) dat een 5de plek bereikte in de Top 40. Op de cd single en de heruitgave van Folklore tref je een akoestische versie van deze track aan.

2 ( 3) COMFORTABLY NUMB- Scissor Sisters
Bandje uit New York dat zich waagde aan een cover van 1 van de grootste klassiekers. Altijd discutabel, zeker bij bands als Pink Floyd. De Scissor Sisters geven er een geheel invulling aan, inclusief een verwijzing naar Stayin’ Alive van de BeeGees en Relax van Frankie Goes To Hollywood. Gaat een top 10 hit worden in de UK. Een 2de plek in de tipparade is de hoogste notering bij ons.

18 (22) TAKE ME OUT- Franz Ferdinand
Schotse band afkomstig uit Glasgow. De single is van het debuutalbum wordt getrokken. En belangrijker, de single waarmee de band doorbreekt. Gaat een Top 3 positie bereiken in de UK en wordt ook genoteerd in de Billboard Hot 100. Zal bij ons niet verder komen dan 5 weken in de Tipparade. De cd-versie bevatte een 2-tal non-album tracks.

26 (--) HOME- Simply Red
Track van het gelijknamige 8ste album van Simple Red. Daarop de nummer 4 hit Sunrise en opvallend aantal covers. Home is de vierde en laatste single die uitgebracht van het album Home. Lag in 2 cd single versies in de winkel, beide met remixen als extra tracks. Gaat in de UK een bescheiden hit worden, blijft bij ons steken in de Tipparade.