Tip 4: 30 Greatest Ever 10S Legends

- Top 40 Classic

 Leonie Meijer The Kooks Rihanna Snow Patrol Red Hot Chili Peppers
Tip 4: 30 Greatest Ever 10S Legends

Als altijd, naast de historische Top 40 de aardigste plaatjes, zover we daarvan nog kunnen spreken in 2011, uit de Tipparade. Bij voorkeur die singles die geen echte hit werden, maar toch indruk maakten. Maar eerst de alarmschijf van Rihanna. Track komt van album nummer Talk That Talk. De single, ook op cd verkrijgbaar bereikt aan beide kanten van de plas een plekje bij de bovenste 20. Bij ons zal ze net verder komen dan een 28ste plaats. Behalve de cd-single waren er ook downloads beschikbaar. Voor de liefhebber, een serie van 13 remixen. Oei. You Da One, da’s ook genoeg zou je zeggen.

2. (2) Snow Patrol - This isn't everything you are

Een volle 9 weken in de Tipparade, uiteindelijk stationair op een 2de plaats. Is terug te vinden op hun 6de album Fallen Empires. Daarop wel een echte hit: Called out in the dark. Deze single is niet als reguliere cd-single uitgebracht, op wat promo’s na. En die zijn best aardig, ze bevatten de instrumentale versie en Plastic Jesus. En die is niet terug te vinden op het album.

3. (4) Red Hot Chili Peppers - Monarchy of roses

Gaat lekker, ook de nummer 3 van de Tipparade zal de Top 40 niet bereiken. En dat ondanks een top video, die ietwat aan A-ha doet denken. Staat op I'm with You en was de 2de single, na de hit The Adventures of Rain Dance Maggie. Waarschijnlijk volledig weggezakt, maar toch echt een dikke hit, ook in Amerika. Deze single wordt slechts ondersteund met wat promo cd-singles waarop niet al te veel boeiends te ontdekken valt (tenzij je warm loopt voor de radio-edit).

4. (5) The Kooks -How'd you like that

Staan er eigenlijk wel hits in deze Tipparade? Ook deze blijft hangen. Nog wel The Kooks. Typisch zo’n band waar ze in de UK helemaal van uit hun bol gingen en hier in ons land een beetje ondergewaardeerd werd. Hoewel, deze single doet in de UK helemaal niets en wij pakken hem op. Da’s mooi. Staat ook op Junk of the Heart. En je verwacht het al, op anderhalve promo cd-single.

5. (6) Leonie Meijer - Hey!

We gaan het toch nog meemaken. Een hit. Okay, 2 weken en 35ste plek. Maar een hit = een hit. Leonie bereikt een 4de plek bij The Voice in 2010, onder begeleiding van coach Jeroen Van Der Boom. 2011 zal het succesjaar voor haar worden, met meerdere kleine hits en samen met Jeroen een echte klapper. En daarna wordt het stiller, in 2017 zien we Life Goes On in de Tipparade. Toepasselijk. En we vergeten het bijna te vermelden, Hey! lag op een fraaie cd-single op je te wachten bij je lokale platenboer.