Tip 4: 30 Pophits uit de jaren 70

- Top 40 Classic

 Bruce Johnston Fleetwood Mac Saskia & Serge Marie Laforêt French Love
Tip 4: 30 Pophits uit de jaren 70

Had een mooie titel van een verzamel elpee kunnen zijn? Zeker, we gaan terug naar 1977 en de gehele Tipparade bestond uit hits. Check voor de aardigheid de namen van de artiesten eens: Fleetwood Mac (alarmschijf!), Cats, Foreigner, Steve Miller Band, Elvis Presley, Golden Earring en het Sneeuwbaltrio. Het album het Beste uit 1977 hebben we zo liggen. Blijven er nog een paar singles in de Tipparade staan die niet de Top 40 bereiken. Ook hits, maar dan kleine.

20. (24) Saskia & Serge - When Will I Be Loved

Een cover van The Everly Brothers uit 1960. Dikke Amerikaanse Top 10 hit. Kennen ook nog de uitvoering van Linda Rondstadt en dan nu, in 1977, de versie van Saskia & Serge. Terug te vinden op het album In Nashville, U.S.A. waarop nog veel andere grote songs werden gecoverd.

23. (27) Marie Laforêt - Il A Neigé Sur Yesterday

Als je Maïtena riep keek ze ook om. Als je het Frans van school wat vergeten bent, dit nummer gaat over het uiteengaan van de Beatles. Inderdaad die Yesterday. De track staat op Moi je voyage en in de songtekst kun je veel titels van Beatlesnummers ontdekken. We noemen alvast Eleonor Rigby en Lady Madonna.

28. (--) French Love - Deep Blue Feeling

De dames Halinka en Natalia scoren eenmalig een bescheiden hitje met dit Deep Blue Feeling. Heeft wat weg van J’taime moi non plus. Toch? Nergens een hit en toch bekend tot in Indonesië. En niet zomaar een tekstje. Op het hoesje, de tekst om mee te zingen en de info wie de dames waren. Mooi. Na deze single nimmer meer wat gehoord.

29. (--) Bruce Johnston – Pipeline

Lid van The Beach Boys staat op de cv van Bruce. Tot 1972, toen werd hij, in ieder geval voor de concerten bedankt voor de moeite. Solo brengt hij het album Goin' Public met daarop deze single. Pipeline wordt een bescheiden hit in de UK en bij ons. Met terugwerkende kracht een klassieker.