Tip 4: Alarmschijf voor Benny Neyman

- Top 40 Classic

 Benny Neyman Kate Bush Chica African Magic Combo Companion
Tip 4: Alarmschijf voor Benny Neyman

Deze week nemen we je met de Top 40 Classic mee terug naar 1981 waarbij we een blik werpen op de Tipparade met de Alarmschijf voor Benny Neyman en een aantal singles die de Top 40 niet zullen bereiken maar leuk zijn om nog eens te draaien.

1. (-) BENNY NEYMAN – ‘k Zal Je Heb

Grieks nummer dat al eerder opgepikt was in 1975 door Shuky & Aviva, Je t'aime un peu trop. Of een Frans nummer dat opgepikt werd door een Griek, want op het label van Benny staat Kriti, Kerkya Kai Nio. Maakt 40 jaar na dato ook niet meer uit. De cover van Benny, zelf geschreven is terug te vinden op het album Vlinders Van De Nacht.

10. (12) Companion – This Is A Test

Het leuke van de archieven van de Tipparade is dat je nog eens nummers ontdekt die je echt nimmer meer op welke radio dan ook hoort. Zoals deze. Geen clipje, althans dat is verdwenen met de jaren. Grote man achter deze single is Boris Midney. Heeft rondom dit nummer een compleet album uitgebracht. Met een fraaie hoes, met kippenvel zien we.

17. (23) Chica – La Chica / 18. (23) African Magic Combo – La Chica

Vorige week een dubbele notering op nummer 23, nu beide singles apart in de Tipparade. Zal niet veel helpen, gaan geen hit worden. Terwijl het zo’n zomers nummer is. Nummer is geschreven door Gérard Layani. Diverse uitvoerenden, waaronder Chica en African Magic Combo. Die laatste waren ten tijde van dit nummer met z’n 3-en, althans als we de LP met gelijknamige titel als de single volgen. Spil is Kova Rea. En Chica? Twee dames. Gaat om Paulette Bronkhorst, die kenden we al van Champagne en Leida Sabee, die had ook al enige muzikale stappen gezet.

27. (-) Kate Bush – Sat In Your Lap

Waarom worden sommige platen geen hit? Van het album The Dreaming. Gaat in de UK nummer 11 worden. Van deze single is geen 12-inch verschenen en dat is jammer, want de demoversie kende een extra couplet. Gemiste kans.