Tip 4: Alarmschijf voor Boney M

- Top 40 Classic

 Boney M. The Beach Boys Bruce Johnston André Hazes Dillinger
Tip 4: Alarmschijf voor Boney M

Deze week nemen we je met de Top 40 Classic mee terug naar 1977 waarbij we een blik werpen op de Tipparade met de toppositie voor Boney M. Pakken we, naast de alarmschijf, nog aantal singles die de Top 40 niet zullen bereiken maar leuk zijn om nog eens te draaien.

1. (-) Boney M – Belfast

Alweer de 2de hit van het album Love for Sale, na de nummer 1 hit Ma Baker. Die LP hoes leverde behoorlijk wat commotie op, in Amerika werd de achterkant benut als hoesfoto. Belfast lag al tijdje op de plank, in de uitvoering van Boney M wordt het dikke Europese hit. De flip Plantation Boy komt van hetzelfde album, weliswaar een stukje ingekort.

14. (17) Bruce Johnston – Pipeline

Met tussenpozen lid van de Beach Boys. En in de paar jaar dat hij geen lid was deze hit. Met op de b-kant Disney Girls dat hij geschreven en opgenomen had met de Beach Boys, terug te vinden op het album Surf’s Up. Pipeline is een cover van The Chantays uit de zomer van 1962.

20. (27) Dillinger - Ragnampiza

Lester had al een nummer 1 hit met Cokane In My Brain. Collectief meebrullen voor gevorderden. De opvolger is Ragnampaiza. Tekstueel even wat minder, kennelijk was de naam van zijn moeder Liza. Hoor je nooit meer op de radio, dus vooruit. Well, watch ya.

23. (26) André Hazes - De Vlieger

Klassieker. Wie heeft deze nog nooit meegezongen “Ik heb hier een brief voor m’n moeder, die hoog in de hemel is”. Snapten we niets van in 1977, want slechts 3 weken tipparade en dat was ie wel.