Tip 4: Alarmschijf voor Craig McLachlan and Check 1-2

- Top 40 Classic

 Craig McLachlan and Check 1-2 Dusty Springfield Guru Josh Bruce Hornsby & The Range
Tip 4: Alarmschijf voor Craig McLachlan and Check 1-2

Deze week nemen we je met de Top 40 Classic mee terug naar 1990 waarbij we een blik werpen op de Tipparade met de Alarmschijf voor Craig McLachlan and Check 1-2 en een aantal singles die de Top 40 niet zullen bereiken maar leuk zijn om nog eens te draaien.

1. (-) Craig McLachlan and Check 1-2 – Mona

Track van het debuutalbum van Craig McLachlan. Craig is bekend als acteur in serie als Neighbours en Home and Away. Mona (met als subtitle I Need You Baby) was de b-kant van een single van Bo Diddley’s "Hey! Bo Diddley" uit 1957. Die werd nog als 10-inch uitgebracht. De versie van Craig gaat een bescheiden hit worden.

2. (3) Guru Josh - Whose Law (Is It Anyway)?

De opvolger van de nummer 3 hit Infinity (1990's...Time for the Guru), debuutsingle voor Guru Josh, die ook luisterde naar de naam Paul Walden. Infinity werd in een remix opnieuw een hit in 2008. De opvolger blijft hangen op nummer 2 in de Tipparade. Ook terug te vinden op zijn enige album.

13. (14) Dusty Springfield - Reputation

Titeltrack van haar album dat deels geproduceerd werd door de Pet Shop Boys. In Private en Nothing Has Been Proved werden geschreven door Neil Tennant & Chris Lowe. Deze bescheiden hit echter niet, Andy Richards is verantwoordelijk voor de 3de single die wordt uitgebracht en scoort redelijk in de UK.

26. (-) Bruce Hornsby & The Range - Across The River

Track van het 3de album van Bruce Hornsby and the Range. Opvolger van de kleine hit The Valley Road. Het zal laatste album zijn met the Range, hierna staat alleen zijn naam nog op de hoes. Mooi nummer dit, albumversie is tikkie langer dan de single.