Tip 4: Alarmschijf voor Duran Duran

- Top 40 Classic

 Duran Duran Herman Van Veen Bonnie St. Claire Benny Neyman Maywood
Tip 4: Alarmschijf voor Duran Duran

Als elke week, gekoppeld aan de historische Top 40, de leukste singles uit de Tipparade die om welke reden dan ook – en dat is soms echt gissen – de lijst der lijsten niet bereikt hebben. En natuurlijk de nummer 1 van de lijst van deze week met predicaat Alarmschijf.

1. (-) Duran Duran - Is There Something I Should Know?

De alarmschijf van deze week in 1983 was in de UK terug te vinden op de 1ste plek van de charts, in Amerika een plek bij de bovenste 5. Dan is de vraag, wat doet ie bij ons? Slechts 14. Oei. Een non-album track, later wel hersteld op diverse verzamelaars en een heruitgave van het 1ste album van de band. De b-kant van de single was wisselend, bij ons Faith In This Colour (alternatieve mix) en in Amerika Careless Memories. Strakke clip trouwens.

9. (15) Benny Neyman en Bonnie St. Claire - Verder Valt 't Wel Mee

Waarom wordt zo’n mooie plaat geen hit? Heeft alles in zich, grote artiesten, mooie emotionele tekst en fijne melodie. Enfin, dat is het leuke van de Tipparade. Kunnen we alsnog sommige singles op een voetstuk plaatsen. Dit duet is een cover, origineel staat op naam van Serge Lama en Riccardo Cocciante, beide hebben het nummer uitgebracht. De tekst van de single van Bonnie en Benny is van de hand van Benny. En verder valt het wel mee.

10. (13) Maywood - Ask For Tina

Waarom wordt zo’n mooie plaat geen hit? Heeft alles in zich, grote artiesten, mooie tekst en fijne melodie. Maywood heeft al een aantal grote hits op de naam staan, zoals Late At Night (nummer 1) en Rio (een 3de plek). Inmiddels zijn die successen verleden tijd en bereiken de meeste singles de Top 40 niet meer. Ask for Tina is geschreven door de A. van het duo, Alice. Productie Pim Koopman. En verder valt het … enfin. Let ook even op de heel jonge Erik bij de start van de clip.

28. (--) Herman Van Veen -De Bom Valt Nooit

We herhalen onszelf. Waarom wordt zo’n mooie én actuele plaat geen hit? De bom valt nooit. Tijdloos hopen we. “Ons leven is totaal ontwricht, door dit beroerde nieuwsbericht: "De bom blijft liggen waar hij ligt". Single komt van het album Zolang De Voorraad Strekt (de heruitgave). Voor de liefhebbers ook in het Duits verkrijgbaar. En verder ….