Tip 4: Alarmschijf voor New Radicals

- Top 40 Classic

 Honeyz New Radicals Manic Street Preachers Savage Garden
Tip 4: Alarmschijf voor New Radicals

Als elke week gekoppeld aan de historische Top 40 pikken we de leukste plaatjes uit de Tipparade die net geen hit zijn geworden. Vandaag de lijst van 20 februari 1999.

1. (--) New Radicals – You Get What You Give

Komt van hun album met de redelijk geniale titel Maybe You've Been Brainwashed Too. Was direct ook de eerste en laatste. Bandje uit Amerika, scoren aldaar behoorlijk met deze single. Als je altijd al hebt willen weten hoe een winkelcentrum eruit ziet in Amerika, check de clip die is opgenomen in Staten Island Mall in New York. Van hetzelfde album komen we Someday We’ll Know nog tegen in de Tipparade en dat was het dan wel voor New Radicals.

14. (28) Manic Street Preachers - The Everlasting

Grote band, nog steeds actief, nieuwste album verscheen afgelopen jaar onder de titel The Ultra Vivid Lament. Deze single komt van hun 5de album This Is My Truth Tell Me Yours en daarop staat ook de klassieker If You Tolerate This Your Children Will Be Next (die ook niet verder komt dan de Tipparade). The Everlasting bereikt in de UK net niet de Top 10 en was aldaar verkrijgbaar op 2 cd-singles, 1 met non-album tracks en 1 met remixen. Hier in Nederland was het slechts een 2-track cd-single. Dat zal de reden zijn.

21. (25) Savage Garden -Tears Of Pearls

Tears Of Pearls is 1 van de vele singles die getrokken werd van het titelloze debuutalbum. Daarop staan de Top 40 hits To the Moon & Back (33), I Want You (22) en Truly Madly Deeply (6). Tears Of Pearls kent 2 albumversies, beetje afhankelijk welke persing je hebt liggen variëren de vocals. Aardig te weten is dat de coverfoto van het hoesje opnieuw benut is voor andere singles. Die maakte kennelijk meer indruk dan de single zelf.

26. (--) Honeyz - End Of The Line

Altijd aardig te kijken wat de orginele bezetting is van een bandje, gaan we: Celena, Heavenli en Naima. In 1999 is Heavenli vervangen door Mariama. Maar wees gerust, End Of The Line is nog met de 1ste samenstelling. Van het debuutalbum Wonder No. 8 kenden we al een Top 40 hit Finally Found. Daarnaast komen we in de UK ook Love of a Lifetime tegen in de hitlijsten. Die slaan we over. Blijft de vraag over, zijn ze nog actief? Zeker, met wat tussenpose, maar afgelopen jaar werd de single Price You Pay uitgebracht.