Tip 4: Alarmschijf voor Vaya Con Dios

- Top 40 Classic

 Kim Wilde Vaya Con Dios Siberia Casual Affairs Kim Wilde Erasure
Tip 4: Alarmschijf voor Vaya Con Dios

Deze week nemen we je met de Top 40 Classic mee terug naar 1990 waarbij we nu een blik werpen op de Tipparade met natuurlijk de Alarmschijf voor Vaya Con Dios en een aantal singles die de Top 40 niet zullen bereiken maar leuk zijn om nog eens te draaien.

1. (--) VAYA CON DIOS - What's A Woman?

Track van het 2de album van de Vlaamse band Vaya Con Dios Night Owls. Niet alleen alarmschijf, over een week of 3 ook nummer 1 in Nederland. Niet alleen op vinyl verkrijgbaar, maar ook als 3-inch cd-single. Die kleine cd-tjes die je met een adapter in je speler moest leggen.

10. (14) SIBERIA - Heaven Can Wait (Take Away) \

Nederlands bandje dat we deels eerder al kenden als Casuals Affairs. Hadden een bescheiden hitje met Emotional man in 1985. Siberia dus, na Heaven Can Wait volgt nog 1 single en dat is het dan wel. Maar deze had best een hit mogen worden.

14. (15) ERASURE - Blue Savannah

Groot duo in de UK met 13 Top 10 hits. Blue Savannah zal daar dan ook een 3de plek bereiken, in Israël nummer 1, bij ons is het na 5 weken Tipparade tijd voor het afprijsbakje van je platenhandelaar. En wat kon je daar leuke singles in terugvinden. Maar goed, Blue Savannah dus, kwam van hun 4de album Wild! Geschreven door de bandleden Vince Clarke en Andy Bell.

25. (-) KIM WILDE – It’s Here

Eerste single van Kim’s album Love Moves. Met een non-album track als b-kant. It’s Here wordt geen grote hit, het album doet het ook niet lekker, maar pikt zo her en der nog een gouden status op. In de Tipparade draaien we 5 weken lang deze single. En dan komt ie in datzelfde afprijsbakje terecht.