Tip 4: Alle 29 goed en 1 nog beter

- Top 40 Classic

 Kiss Liquid Gold Gérard Lenorman Willeke Alberti
Tip 4: Alle 29 goed en 1 nog beter

Op je gemakje de Tipparade doornemen (gelijk aan de historische Top 40) is deze week wel echt plezierig. The Cure, Joe Jackson, Kate Bush, Ottowan, Roxy Music, Kiss, Paul Simon. Perfecte lijst voor een vakantie-playlist. Waarschijnlijk ook wel zo in elkaar gezet voor je cassettebandje. Met het geklep van de plaatselijke diskjockey er zoveel mogelijk uit geknipt. Schuifraampje open, los boxje erin hangen en heerlijke herrie op de camping. We dwalen af. 4 Tips die uiteindelijk niet de lijst der lijsten zouden bereiken.

3. (4) Liquid Gold – Substitute

Geheel komt uit de UK. Scoren aldaar en alhier een enorme hit met Dance Yourself Dizzy. Daarvoor kenden we ze al van de wat bescheidener Top 40 Anyway You Do It. Spil is Ellie Hope (okay, en vriend/man Ray). Al een jaar of 10 actief in de muziekwereld en te horen op Oh Boy van Mud. Na deze single volgen nog wat kleine hits, waaronder hun inzet om mee te doen aan het Eurovisie Songfestival – Don’t Panic – en midden jaren 80 valt het doek.

11. (14) Kiss - Talk To Me

Track van het album Unmasked. Check die hoes eens, da’s beter dan zo’n standaard groepsfoto. De single wordt in Europa uitgebracht en niet in Amerika, daarmee best wel gewild bij verzamelaars aldaar. En we kennen 3 verschillende b-kanten Naked City (Europa), Easy As It Seems (Japan) en She's So European (UK). En een hit ergens? Neuh, niet echt.

22. (25) Gérard Lenorman - Si J'etais President

Leuk plaatje inclusief kinderkoor. Gérard is een grote naam in Frankrijk en zo en dan duikt er hier ook een plaatje op, zoals La Ballade Des Gens Heureux, dat toch bijna een nummer 1 werd. En Voice Les Cles dito. Van deze bestaat ook een heropname met Tina Arena, dat zowaar in Frankrijk nog een hitje wordt.

24. (28) Willeke Alberti – Het Oude Huis

Mooie single, geen cover, maar geschreven door Tony Eyk, Gerrit den Braber. Track van het gelijknamige album met allemaal covers. Toen slechts een tip, nu staat deze single te boek als klassieker. Evenzo Telkens weer, ook op dat album terug te vinden.