Tip 4: Grote namen – kleine hits

- Top 40 Classic

 George Baker Selection U2 Patti Smith Het Goede Doel
Tip 4: Grote namen – kleine hits

Als elke week pakken we het gedrukte exemplaar van de historische Top 40 en spitten op ons gemakje in de Tipparade van diezelfde week. Op zoek naar singles die eigenlijk gewoon hits hadden moeten worden. Of zoals deze week, singles van grote namen die om 1 of andere reden niet de lijst der lijsten bereikten. Toen gewoon op vinyl en cd-single bij je platenboer, nu voor veel meer geld te koop op veilingsites. Gemiste kans dus.

13. (14) George Baker Selection - Marie-Julie

Vier en dertig Top 40 hits. 34! Dan kan er weleens 1-tje het niet redden. Zoals deze. Marie-Julie. Best leuke single, maar kennelijk net niet leuk genoeg. Als altijd van de hand van George. Terug te vinden op het album Dreamboat (ook op cd). Daar staat ook Santa Lucia By Night op. En daarmee scoorde George een fijne 7de plek. Op die cd ook een heropname van Paloma Blanca (Una paloma blanca, I'm just a bird in the sky). Zo, die zit de hele dag weer in je hoofd.

14. (15) Patti Smith - People Have The Power

Grote naam, geen grote hits. Kunnen we dat zo samenvatten? Enige wapenfeit is een 39ste plek voor Dancing Barefoot. Deden de albums het een stuk beter, zoals Horses en Easter. Op die laatste staat het nummer dat ze samen met Bruce Springsteen schreef: Because The Night. In Amerika pakten ze dat wel op, bij ons blijft ie hangen in de Tipparade. People Have The Power komt van album nummer 5 en doet eigenlijk nergens echt veel.

16. (24) U2 - The 7 Missing Tracks Plus The Singles

Bijzondere release van U2 . Een voorverpakt doosje met 3 cd-singles die elk een hit van het album "The Joshua Tree" bevatten. Dan hebben we het over de cd-singles With Or Without You, I Still Haven't Found What I'm Looking For en Where The Streets Have No Name. Moeilijk te vinden. En het beviel de heren (of de platenmaatschappij) want jaar later verschijnt deel 2. En die is niet moeilijk te vinden, maar schier onmogelijk.

21. (25) Het Goede Doel - Uit Vrije Wil Het Goede Doel gebruikt ze uit vrije wil. Fraaie tekst op de hoes. Ook deze cd-single bereikt tegenwoordig de dubbele cijfers qua vraagprijs. Terug te vinden op het album Souvenier. De b-kantjes van de cd-single staan op datzelfde album, enige bijzondere track is de instrumentale versie van Uit Vrije Wil.