Tip 4: The 00's (Limited Edition)

- Top 40 Classic

 Backstreet Boys Sinéad O'Connor The Corrs Negrocan Samantha Mumba
Tip 4: The 00's (Limited Edition)

Het lijstje met 30 plaatjes die kans maakten op een notering in de Top 40. Met terugwerkende kracht herkennen we een aantal hits, maar een toekomstige nummer uno staat er niet tussen. Wel leuke hitjes van Madonna, Sugababes, Limp Bizkit en Backstreet Boys. En natuurlijk, als altijd, plaatjes die gewoon het verdienden een hit te worden. Die pakken we hier alsnog op, maar eerst de nummer 1 uit de Tipparade.

20. (26) The Corrs – Irresistible

Is dit geen hit geweest? Komt van het album In Blue dat ook Breathless (21 in de Top 40, in de UK 1ste plek) bevat. De flip van de single is een Live Acoustic versie van At Your Side en Somebody for Someone. Kortom, leuke single, als was het maar voor de hoes.

22. (25) Negrocan - Cada Vez

Vraag is altijd, hoe komen we hieraan? Single is gehele najaar van 2000 populair geweest en heeft 2 maal genoteerd gestaan in de Tipparade. Negrocan komt uit Londen vandaan. Althans als thuisbasis, de band zelf kent leden uit Uruguay, Brazilië, Italië, Engeland en Chili. De hitversie is de mix van Grant Nelson die ook keurig vermeld wordt op hoes en label. En vooral op de 12-inch.

23. (29) Sinéad O'Connor – Jealous

Deze week stijgt de single nog veelbelovend door, maar na komende week is het alweer gedaan. Track van album nummer 5 Faith and Courage. Op dat album verwerkt Sinéad al haar persoonlijke beslommeringen van de afgelopen tijd. En daarbij is deze single toch 1 van de hoogtepunten. Niet dat het ergens veel indruk maakt.

26. (-) Samantha Mumba - Body II Body

Altijd goed op een feestje, ken jij de laatste van Samantha Mumba. Zegt ons 20 jaar na dato natuurlijk helemaal niets meer, maar begin jaren 00 scoorde ze 2 Top 40 hits, waaronder de Top 10 hit Gotta Tell You. Samantha komt uit Ierland vandaan en is aldaar bekend als singer-songwriter, tv-presentatrice en natuurlijk zangeres. Ze werd al op jonge leeftijd ontdekt en kwam onder de paraplu van de manager van bands als Boyzone en Westlife. Dit Body II Body bereikt in Ierland een 2de plek in de lijsten (na de nummer 1 hit Gotta Tell You).