Tip 4: The Hit Tip List Special

- Top 40 Classic

 José Madness Godley & Creme The Amazing Stroopwafels
Tip 4: The Hit Tip List Special

Gewapend met die titel lag een verzamelaar in de winkel in 1982. Zal niet echt verkocht hebben. Maar goed, de 30 vinyl singles die getipt werden voor een plek bij de 40 van Nederland. Met een veilige keuze als Alarmschijf, een geheide hit voor Stars On 45. De mix van Stevie Wonder nummers vinden we uiteindelijk terug op nummer 6 in de lijst. Staan meer kanshebbers in de lijst die met wat extra airplay best een hit hadden kunnen worden. We presenteren vandaag, met terugwerkende kracht, een aantal heel fijne alternatieven.

4. (5) José - I'm So Sorry

Na Luv’ is 1982 een mooi hitjaar voor José met een nummer 1-notering voor I Will Follow Him. Dat is een cover, deze single niet, geschreven door Piet Souer. Op haar album The Good Times vinden we maar liefst 5 singles terug, de 2 al genoemde, de titeltrack, het mooie Time Goes By en de bijna Top 10 hit Secret Love. Een greatest hits album dus.

7. (8) Madness - Mrs. Hutchinson

Typisch gevalletje eigenwijs. De A-kant was It Must Be Love, een cover van Labi Siffre, die in 1971 een behoorlijke hit scoorde. De versie van Madness pakt een plek bij de bovenste 5 in de UK. Geweldige clip trouwens. Wij kiezen voor de b-kant van de single. En die is echt veel minder leuk. Ook leverbaar als 12-inch met een extra track die weer op de flip van de UK single terug te vinden was.

11. (13) Godley & Crème - Wedding Bells

Komt van het album Ismism dat om onduidelijke reden in Amerika te koop was als Snack Attack. Op dat album Under Your Tumb, een stevige Top 40 hit in 1981. Dit Wedding Bells kent een heel aardige videoclip, een non-album b-kantje en wordt een Top 10 hit in de UK. Voor de liefhebbers is er een 12-inch terug te vinden op een platenbeurs, met een andere b-kant Sale Of The Century.

15. (20) The Amazing Stroopwafels - Oude Maasweg

Zo’n single die pas later echt gewaardeerd wordt. Per definitie terug te vinden in de eindejaarslijst van Radio 2, het lied over een weg in het Botlekgebied. De Caltex is inmiddels overgegaan in Texaco en die Ford Transit zal inmiddels een nieuwe bestemming gekregen hebben. Maar die weg langs de oude Maas is er nog steeds.