Tip 4: Tips voor de Top 1965

- Top 40 Classic

 The Shangri-Las The Four Seasons Marianne Faithfull The Seekers Billy Joel Bay City Rollers
Tip 4: Tips voor de Top 1965

Vandaag de historische Top 40 uit 1965. Vraag is, hadden we toen ook een Tipparade? Nee, die bestaat pas vanaf 1967. Maar er waren voorlopers als Tips voor de Top. Zo ook deze Tip 4. Vier singles die nog niet in de Top 40 genoteerd stonden, maar wel al in maart 1965 gedraaid werden op de radio. Of ze allemaal ook daadwerkelijk in de lijst zijn terecht gekomen?

I’ll Never Find Another You - The Seekers

Nummer 1 hitnotering voor The Seekers in de UK. Bij ons komt deze single komende week binnen in de Top 40 en zal uiteindelijk op 23 pieken. Het viertal (Judith, Athol, Brain en Keith) komen uit Melbourne en scoren een aantal grote hits in de eerste helft van de jaren 60, waaronder Georgy Girl en The Carnival Is Over. Bandlid Keith Potger zal na de split the New Seekers oprichten.

Come And Stay With Me - Marianne Faithfull

Marianne Faithfull heeft opvallend weinig hits gescoord in Nederland. Zo ook deze UK Top 5 hit, die ook in Amerika behoorlijk scoort. Geschreven door Jackie DeShannon die het nummer een jaar of wat later ook zelf zou opnemen. De track van Marianne is terug te vinden op het titelloze album uit 1965. En we vermelden helemaal nergens dat ze de vriendin van Mick Jagger was.

Give Him A Great Big Kiss - The Shangri-Las

Track van het debuutalbum van The Shangri-Las uit 1964. De single zal een 2-tal weken bovenaan de lijsten van Amerika staan. Het viertal bestaat uit Mary Weiss, Betty Weiss en de tweeling Margie en Mary Ann Ganser, althans op het vinyl. Ze scoorden hun eerste hit met Remember (Walking In The Sand), ergens op de piano hoor je Billy Joel, toen nog sessiemuzikant, mooie inspiratie voor de Piano Man. Tijdens de tour in 1965 is het gezelschap inmiddels zonder Betty .

Bye Bye Baby - Four Seasons

Deze kennen we collectief van the Bay City Rollers, ergens halverwege 1975 een bijna Top 10 notering. Waarschijnlijk kenden de Rollers het nummer van The Symbols die in 1967 in de UK hiermee een hit hadden. Het origineel is van the Four Seasons, die hiermee zullen scoren in onder andere Canada en Amerika. Terug te vinden op het album The 4 Seasons Entertain You, opvallend genoeg met een andere titel: Bye, Bye, Baby (Baby Goodbye). Gave hoes trouwens heeft dat album.