Original: A Little Less Conversation

- Top 40 Original

 Elvis Presley Junkie XL
Original: A Little Less Conversation

In 2002 waren Junkie XL en Elvis Presley dicht bij een nummer 1-hit. Shakira en Tiziano Ferro wisten A Little Less Conversation van de eerste plek te houden.

Tom Holkenborg maakte het nummer voor de WK-voetbalcampagne van Nike. De track opende deuren waar hij tot de dag van vandaag de muzikale vruchten van kan plukken. Het origineel werd door Elvis Presley in 1968 vertolkt in de film Live A Little, Love A Little. In de film waarin Presley de hoofdrol vertolkte zat ook het nummer Almost In Love. De b-kant van die single werd A Little Less Conversation.

Schrijver van het nummer is Mac Davis die ook het meer ingetogen In The Ghetto schreef. Davis schreef A Little Less Conversation eigenlijk voor Aretha Franklin. Schrijver Billy Strange werd aangedragen om Davis te assisteren en was uiteindelijk de schakel waardoor Elvis in beeld kwam. Een Amerikaans succes voor de track bleef uit. Sinds Crying In The Chapel (1965) had Presley inmiddels geen top 10-hit meer gescoord en ook de 106e hit in de Billboard Hot 100-lijst kon daar geen verandering in brengen. A Little Less Conversation strandde op nummer 69.

Het nummer kwam in 2001 opnieuw in de belangstelling nadat het te horen was in Ocean’s Eleven, de film met onder meer George Clooney, Brad Pitt en Julia Roberts. Holkenborg gebruikte de track voor de Nike-campagne maar moest wel zijn actnaam aanpassen in JXL omdat de erven van Elvis Presley geen verband wilden leggen met drugs.

Het betekende wereldwijde erkenning voor Junkie XL die muziek voor het Nationaal Ballet en het Metropole Orkest maakte maar ondertussen ook als componist aan de slag kon met muziek voor films en games.

Meer weten over de oorsprong van Top 40-hits? Kijk dan ook eens op originelehits.nl