Original: Good Vibrations

- Top 40 Original

 Marky Mark
Original: Good Vibrations

In 1991 verschijnt Good Vibrations van Marky Mark & the Funky Bunch.

Marky Mark is een pseudonym van Mark Wahlberg die enkele maanden deel uitmaakte van de ongekende jongensgroep New Kids On The Block. Destijds ontstond de groep naar aanleiding van het succes van New Edition. Maurice Starr en Mary Almond wisten in eerste instantie Donnie Wahlberg te strikken voor de boyband waarna Mark al snel volgde. Toch besloot Mark, ver voordat het grote succes van de New Kids On The Block begon, weer op te starten. Nadat Mark zelf veel in opspraak raakte vanwege geweldsdelicten vormde hij zijn eigen groep. De debuutsingle Good Vibrations zorgde meteen voor zijn doorbraak met een nummer 1-hit in onder meer de Verenigde Staten, Zwitserland, Denemarken en Zweden. In ons land wist Good Vibrations net de top 10 binnen te stappen.

De vocale sample kun je terughoren in Love Sensation waar Dan Hartman aan meeschreef. Loleatta Holloway zette het in 1980 op plaat. Loleatta concentreerde zich qua muziek in eerste instantie op hospel en wist zo een aantal kleine successen te boeken. Haar grote doorbraak volgde in 1980 met Love Sensation dat de eerste plaats in de Amerikaanse danslijsten wist te bereiken.

Marky Mark en de Funky Bunch wisten in 1994 nog terug te keren in de Top 40, nu met United waarop Prince Ital Joe te horen is. Daarna legt Wahlberg zich toe op acteren die hem in films als The Perfect Storm, The Italian Job, Max Payne en ook Uncharted brengt. Sinds 2010 heeft hij een tegel op de Hollywood Walk Of Fame.

Meer weten over de oorsprong van Top 40-hits? Kijk dan ook eens op originelehits.nl