Original: Heaven For Everyone

- Top 40 Original

 Queen
Original: Heaven For Everyone

Na het overlijden van Freddie Mercury verscheen er nog één album: Heaven For Everyone.

De stem en piano van Mercury werden postuum verwerkt tot nieuwe nummers en daarbij was Heaven For Everyone het eerste resultaat. Het resulteerde in de tiende top 3-hit die de Britse band in ons land wist te scoren.

De oorsprong van Heaven For Everyone ligt in 1988 met het nummer van The Cross. Dat was een project van drummer Roger Taylor. Van Heaven For Everyone bestaan meerdere versies die allemaal één overeenkomst hebben: Roger en Freddie nemen de zang voor hun rekening. De eerste opname zou al gemaakt zijn ten tijde van het werk aan het album A Kind Of Magic maar werd destijds niet afgerond. Een volgende versie verscheen in de periode rond de opnames van het album Shove It dat The Cross in 1988 uitbracht. De opname op dat album heeft Freddie in de hoofdrol qua zang waar de singleversie die in het Verenigd Koninkrijk werd uitgebracht juist Roger die rol nam. Nergens anders werd de single uitgebracht.

Voor de Queen-single maakten de producers gebruik van oudere opnames. De meeste van Freddie kwamen uit Montreux waar hij sinds 1978 een studio had. Na het overlijden van Freddie werd ook in die studio gewerkt aan het album Made In Heaven. Op de hoes is een silhouet te zien van Mercury dat als standbeeld in Montreux te vinden is.