Original: It Ain’t What You Do (It’s The Way That You Do It)

- Top 40 Original

 Bananarama Fun Boy Three
Original: It Ain’t What You Do (It’s The Way That You Do It)

Bananarama kwam in 1982 voor het eerst in de Top 40 maar deed dat eigenlijk als het achtergrondkoortje van The Fun Boy Three.

De Ska-groep hoorde Aie A Mwana, de debuutsingle van Bananarama. Dat was aanleiding voor het trio om de dames te vragen mee te helpen op It Ain’t What You Do (It’s The Way That You Do It). Voor het origineel van dat nummer moeten we terug naar de vooroorlogse periode. Jimmie Luncefort begon in 1929 zijn eigen orkest en in de jaren dertig nam het succes een enorme vlucht. De groep leverde grappige nummers af met titels als I’m Nuts About Screwy Music en dus ook It Ain’t What You Do (It’s The Way That You Do It). De groep wist in een rap tempo net zo succesvol te worden als Duke Ellington en Count Basie. In 1947 overleed Luncefort.

In 1939 verzorgde James Young de eerste versie van It Ain’t What You Do (It’s The Way That You Do It) waarna al snel ook een versie van Ella Fitzgerald verscheen. In de daaropvolgende jaren volgden legio covers en ook Terry Hall, Neville Staple en Lyncal Golding maakten hun versie. De hulp van Bananarama was handig want er volgde een top 5-notering in het Verenigd Koninkrijk en hier zelfs een top 3-hit.