Original: Put Your Hands Up 4 Detroit

- Top 40 Original

 Fedde Le Grand
Original: Put Your Hands Up 4 Detroit

Fedde Le Grand is al jaren te vinden achter de draaitafels in Tilburg als zijn moment in 2006 komt met Put Your Hands Up 4 Detroit.

De track betekent zijn wereldwijde doorbraak en ook het succes in de Top 40 is niet onverdienstelijk met een vierde plaats in de Top 40. Een belangrijk deel van de hit is terug te vinden in Hands Up For Detroit dat in 1999 werd opgenomen door Matthew Dear. De Amerikaanse dj en producer haalde op zijn beurt de inspiratie weer uit de Detroit-techno. Voor Hands Up For Detroit werkte hij ook samen met Disco D.

In 2007 staat Matthew Dear’s Big Hands in het voorprogramma van acts als Hot Chip, Depeche Mode en Interpol. Nog steeds is Matthew Dear actief met het uitbrengen van muziek. Daarnaast maakt hij remixen en kan hij ook nog best aardig schilderen.

Fedde Le Grand maakte gebruik van synths uit de Logic-software en de baslijn uit Flashlight van Parliament. scoort met zijn hit in zowel het Verenigd Koninkrijk als ook in Finland een nummer 1-hit. De dj komt in contact met Funkerman en met hem start hij in 2004 het platenlabel Flamingo Records. Nog steeds is de track regelmatig te horen op sportevenementen; vooral als er een club uit Detroit speelt.

Leuk? Nog veel meer over de oorsprong van Top 40-hits check je op originelehits.nl