Original: Treasure

- Top 40 Original

 Bruno Mars
Original: Treasure

In 2012 verschijnt Treasure als de derde single van Unorthodox Jukebox.

Bruno Mars heeft zijn tweede album uitgebracht. Locked Out Of Heaven en When I Was Your Man waren de eerste twee singles van het album die in ons land de top 10 wisten te bereiken. Met Treasure mislukte dat op een haar na want zijn 14e Top 40-hit strandde in de lijst op nummer 11. Met zijn serie hits had de zanger van Hawaï meerdere keren een vergelijking gekregen met Michael Jackson, ook omdat zijn succes nadrukkelijker werd na het overlijden van de King Of Pop.

Treasure leg je met gemak over Baby I’m Yours van Breakbot uit 2010. Achter die naam gaat de Franse dj- en producer Thibaut Berland schuil die zich meer en meer bezighield met muziek nadat hij eerder juist actief was met animatiefilms en ander grafisch werk. Breakbot maakte, naast remixen, inmiddels ook eigen materiaal. Baby I’m Yours, dat hij maakte met Irfane Khan-Acito, belandde in Frankrijk in de top 20.

Bruno Mars was enthousiast over het nummer en zijn management had inmiddels de nodige lijntjes uitgegooid voor toestemming. Dat werd in eerste instantie niet gegeven omdat het debuutalbum van Breakbot nog moest verschijnen en zijn grootste hit, Baby I’m Yours, moest daar natuurlijk ook een plekje op. Mars, niet voor één gat te vangen, besloot het over een andere boeg te hooien en besloot het nummer van een compleet andere tekst te voorzien. Thibaut bestempelde het als rip-off maar kon er uiteindelijk wel mee leven omdat hij en Irfane een keurige vermelding kregen als componist. Hij zou in die tijd in Parijs ook een ontmoeting met Mars hebben gehad.

Meer over de oorsprong van Top 40-hits? Kijk dan ook eens op originelehits.nl