Originals: Alone

- Top 40 Original

 Heart ((USA))
Originals: Alone

In de jaren ’70 scoorde Heart met Magic Man en Crazy On You al twee Top 40-hits. De grote doorbraak kwam echter in de jaren tachtig.

Heart scoort met Alone hun grootste hit tot dan toe en weet in zowel de Verenigde Staten als ook ik Canada een nummer 1-hit te scoren. In de Nederlandse Top 40 komt Alone op nummer 6. De opvolger, All I Wanna Do Is Make Love To You, wist dat later nog te overtreffen door vijf weken op nummer 5 te komen.

Alone verscheen al in 1983 in de uitvoering van I-Ten, een project van Tom Kelly en Billy Steinberg. Het duo schreef al succesvolle hits voor Cyndi Lauper (True Colors), Madonna (Like A Virgin), Bangles (Eternal Flame) en Whitney Houston (So Emotional). I-Ten had, tot de release van Alone, met Taking A Cold Look, tot dat moment slechts één single uitgebracht. I-Ten kreeg een groep als podiumact maar was daadwerkelijk het tweetal van Tom en Billy. Omdat succes uitbleef gingen de nummers de kast in. Toen ze hoorden dat Heart zocht naar een powerballad wisten ze niet hoe snel ze Alone moesten aanleveren. Heart behield de oorspronkelijke tekst maar paste één zin aan: “I always fared well on my own” werd door de zusjes Wilson aangepast naar “Til now I always got by on my own”. Alone wist later nog opvallende covers te krijgen van onder meer Celine Dion en After Forever.

Meer weten over de oorsprong van Top 40-hits? Kijk dan ook eens op originelehits.nl