Originals: Denis

- Top 40 Original

 Blondie
Originals: Denis

In 1978 maakt de Amerikaanse band Blondie een werelddebuut. De eerste van 13 Nederlandse Top 40-hits was meteen een nummer 1-hit.

Zo brak de groep uit New York, dat de naam Blondie ontleende aan de haarkleur van leadzangeres Debbie Harry, door met Denis. De oorspronkelijke versie van het nummer werd in 1963 opgenomen door Randy & The Rainbows. Schrijver en bedenker was Neil Levenson die een jeugdvriendin voor ogen had tijdens het maken. Zo werd er in de oorspronkelijke versie dus een meisje bezongen waar Deborah het toch duidelijk over ‘a boy like you’ heeft bij diezelfde naam.

De uiteindelijke versie van Blondie werd aanzienlijk anders. Het tempo ging een tikje omhoog en de typische kopstem verdween uit het nummer. Verder belandde er geïmproviseerd Frans in de tekst. Dat was dan wel weer tegen de haren van het platenlabel in die liever een correcte uitspraak had gehoord. Denis stond in België en Nederland op de eerste plaats waar het in de Verenigde Staten niets deed. Daar brak de groep uiteindelijk door met Heart Of Glass.

Wil je meer ontdekken rond de oorsprong van Top 40-hits? Klik dan door naar originelehits.nl voor nog meer Originals.