Artiestafbeelding Art Sullivan

Art Sullivan

Land België

Geboortedatum 22-11-1950

Sterfdatum 27-12-2019

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  7 weken in Top 40
  •  128 punten
  •  #3753 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

Art Sullivan, geboren in 1950 als Marc Liénart van Lidth de Jeude, is een Franstalige Belgische charmezanger met veel fans in Frankrijk, maar vooral in Portugal. In 1972 haalt hij de tipparade met 'Ensemble'.

Wanneer Koelewijn en Hoebee het productiebedrijfje Born Free zijn begonnen, ontstaat in samenwerking met Jacques Verdonck, muziekuitgever van Radio Luxembourg te Brussel en producer/manager van Art Sullivan, het idee voor een nieuw duo. Art Sullivan & Kiki. Kiki is een Nederlands model dat eerder een muzikaal duo vormde met Herman Schmitz, alias Pearly..

Sullivans nummer 'Si Tu Pars' wordt omgevormd tot 'Et Si Tu Pars', een hartstochtelijk Frans-Nederlands duet over een afscheid tussen twee geliefden. Voorjaar 1977 staat het in de Nederlandse top 10.

Bij die ene hit blijft het, hoewel daarvan nog wel een versie voor de Duitse markt verschijnt plus een opvolger, het eigenhandig geschreven ‘L’Amour À La Française’.

Art Sullivan zet daarna zijn muzikale activiteiten stop om zich toe te leggen op een audiovisueel productiebedrijf. Na de eeuwwisseling keert de verre neef van de Belgische prinses Mathilde terug met albums, met zowel oud als nieuw werk, die het vooral goed doen in Portugal.

Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie
Audio
Piek
Punten
Jaar


Overige nummersSocial media


Twitter

Facebook