Artiestafbeelding Danyel Gerard

Danyel Gerard

Land Frankrijk

Geboortedatum 07-03-1939 (84 jaar)

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  13 weken in Top 40
  •  361 punten
  •  #2064 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

Danyel Gérard werd in Parijs geboren als de zoon van een Armeniër en een Italiaanse, maar groeide overwegend op in Rio de Janeiro. In 1953 keerde hij terug naar Parijs en ging zingen als koorknaap in de Notre Dame. Later speelde hij in de rock-'n-rollband The Dangers. Van 1959 tot 1961 ging hij in militaire dienst in Noord-Afrika. Daarna trok hij door bistro's als zanger en gitarist. Hij begon te componeren en schreef nummers voor Johnny Hallyday, Sylvie Vartan, Dalida, Richard Anthony, Caterina Valente en Udo Jürgens.

Gérards eerste eigen opname was Memphis Tennessee. Zijn grote doorbraak kwam met het nummer Butterfly in zes talen. Met dat nummer stond hij 13 weken lang in de Top 40 en bereikte hij de 2e plaats. Het nummer is ondertussen een evergreen. Het lied werd ook geïntroduceerd in de speelfilm "Die tollen Tanten schlagen zu". In 2003 werd het nummer in de RTL-uitzending Die Ultimative Chartshow als succesvolste hit van de laatste 30 jaar voorgesteld in de Duitse singlecharts. 
De opvolger van Butterfly was Arlequin en kwam in 1972 niet verder dan de Tipparade.
Na nog enkele opnamen ging hij componeren voor andere artiesten. Momenteel woont hij op een boerderij in de buurt van Parijs.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie
Audio
Piek
Punten
Jaar


Overige nummersSocial media


Twitter