Coverafbeelding U2 - Summer of love
  • Statistieken
  •   7 wkn Tipparade
  •   2018

Artiestinformatie

Land   Ierland

In het najaar van 1976 begint de Ierse band Feedback. De groep was een initiatief van Larry Mullen en hij kreeg versterking van Bono en The Edge. Als ook Adam Clayton zich bij de groep voegt, is de basis voor een langdurige samenwerking ontstaan. Kortstondig als de groep The Hype en sinds 1978 als U2.

In 1982 komen we de band voor het eerst tegen in de Top 40 met I Will Follow, dat de twaalfde plaats van de lijst bereikt. Daarna volgt een reeks hits in de lijst. In 1995 werkt U2 samen met onder meer Brian Eno in het project Passengers, dat één hit scoort met Miss Sarajevo.In 2000 is de 27e U2-hit in de Top 40, Beautiful Day, hun eerste nummer 1-hit. Vrij snel daarna komt ook Elevation boven aan de hitlijst. The Saints Are Coming bereikt eind 2006 de eerste plaats van de Top 40 en wordt gevolgd door Window In The Skies, dat direct de vierde nummer 1-hit van de band wordt.

Na een afwezigheid van vier jaar scoort de groep in 2013 met Ordinary Love de 43e hit, die ook nog eens voor de 18e keer het predicaat Alarmschijf krijgt. De band leverde met het nummer een bijdrage aan de film Mandela: Long Walk To Freedom.

Begin 2014 verschijnt de single Invisible, waarvan per download door de Bank Of America één dollar wordt gestort op het RED-fonds ter bestrijding van aids, tbs en malaria. De actie levert ruim drie miljoen op. In het najaar komt het dertiende studioalbum, Songs Of Innocence, uit. Het album wordt gelanceerd in samenwerking met Apple, dat het album voor een beperkte periode gratis ter beschikking stelt. Van het album is The Miracle (Of Joey Ramone) de eerste single waarmee ze hun 41e hit in de Top 40 scoren. Later wint ook de track Every Breaking Wave aan populariteit.

In 2017 markeert U2 het 30-jarig jubileum van het album The Joshua Tree met een speciale tournee waar ze het album in z'n geheel live spelen. Ondertussen werken ze ook aan een nieuw album (Songs Of Experience) waarvan You're The Best Thing About Me in september van 2017 de eerste single wordt.In 2018 tourt U2 met het album Songs Of Experience over de wereld en in oktober brengen ze opnieuw een bezoek aan de Ziggo Dome. In januari werd Summer Of Love de volgende single van het album.
In 2021 werken de heren met de track Your Song Saved My Life mee aan de soundtrack van de animatiefilm Sing 2. Bono zal zijn geanimeerde filmdebuut maken als de teruggetrokken rockster-leeuw Clay Calloway.

Songtekst

The winter
Doesn't want you
It haunts you
Summer serenadings
A long way
From this frozen place
Your face

Our teacher
Our preacher
It's nature
And like flowers growing in a bomb crater
From nothing
A rose
It grows

I've been thinking 'bout the West Coast
Not the one that everyone knows
We're sick of living in the shadows
We've one more chance before the light goes
For a summer of love
A summer of love

We're freezing
We're leaving
Believing
That all we need's to head over somewhere
In summer
To come
So we run

I've been thinking 'bout the West Coast
Not the one that everyone knows
We're sick of living in the shadows
We've one more chance before the light goes
For a summer of love
A summer of love

Oh, and when all is lost
When all is lost
We find out what remains
Oh, the same oceans crossed
For some it's pleasure
For some it's pain

I've been thinking 'bout the West Coast
Not the one that everyone knows
In the rubble of Aleppo
Flowers blooming in the shadows
For a summer of love
A summer of love

Songinformatie

ArtiestU2
Titel Summer of Love
Lengte 3:24
Componist(en) U2
Producer(s) Ryan Tedder, Brent Kutzle
Platenlabel Island
Catalogusnr digital download [albumtrack]
Album Songs of Experience


Positieverloop