Dochter maakt doodsoorzaak Naomi Judd bekend

- Nieuws

 The Judds
Dochter maakt doodsoorzaak Naomi Judd bekend

Ashley Judd vertelde donderdagochtend in het programma Good Morning America dat haar moeder om het leven is gekomen door zelfdoding.

Op 30 april overleed countryzangeres Naomi Judd op 76-jarige leeftijd. Samen met haar dochter Wynonna vormde zij in de jaren 80 het duo The Judds, dat in 1989 een Top 40-hit scoorde met Why Not Me. Uit het statement dat haar dochters na haar overlijden naar buiten brachten, schemerde al door dat Naomi zelfmoord had gepleegd. Ze schreven toen namelijk dat ze hun moeder hadden verloren aan 'de ziekte die depressie heet'. Donderdagochtend bevestigde Ashley Judd in Good Morning America dat het inderdaad om zelfdoding ging.

"We willen niet dat de roddelindustrie hiermee aan de haal gaat, dus we verklaren dat ze een wapen heeft gebruikt", licht Ashley Judd toe, "moeder gebruikte een vuurwapen. Dat is het enige wat we erover willen zeggen en dat voelt ongemakkelijk."  De familie heeft besloten zelf met dit nieuws naar buiten te komen, omdat ze niet wil dat het bekend zou worden op een andere manier, bijvoorbeeld door het rapport van de lijkschouwing. Daarna vertelde Ashley dat het fatale moment gebeurde toen ze op bezoek was bij haar moeder en haar stiefvader. Nadat ze even naar beneden was gegaan om de deur open te doen voor iemand die op bezoek kwam, trof ze lichaam van haar moeder aan. Ze hoopt dat iedereen respecteert dat ze verder geen details hierover wil delen. Het uitkomen bij haar moeders lichaam was een groot trauma voor haar.

Daarnaast vertelde Ashley over de depressie van haar moeder en hoe die haar leven heeft beïnvloed. Ze benadrukt dat iedereen met een depressie of suïcidale gedachten kwetsbaar en open over zijn of haar gevoelens zou moeten praten met vrienden of professionals.

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.