María Mendiola (69) van Baccara overleden

- Nieuws

 Baccara
María Mendiola (69) van Baccara overleden

María Mendiola van het Spaanse duo Baccara is op 69-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Cristina Sevilla via de officiële Instagrampagina van Baccara laten weten. Baccara is vooral bekend van de zomerhit Yes Sir, I Can Boogie uit 1977.

Ik vind het heel moeilijk om dit te schrijven ..." aldus María's zangpartner van Baccara, "Mijn geliefde María, geweldige artiest, maar op de eerste plaats ... mijn vriendin, heeft ons vandaag verlaten. Woorden schieten tekort ... Ik kan je alleen maar bedanken voor de liefde die ik van je heb ontvangen en zeggen wat ik tijdens je leven al zo vaak tegen je heb mogen zeggen ... Ik hou van je."

De familie van María heeft via een korte verklaring aan de Spaanse website Shangay bekendgemaakt dat Mariá Mendiola rond 12:00 uur in Madrid te midden van haar vrienden en familie is overleden. Volgens Shangay leed de zangeres aan een ernstige ziekte.

Baccara werd in 1977 opgericht en bestond uit María Mendiola en Mayte Mateos. Het duo scoorde direct een grote zomerhit met het disconummer Yes Sir, I Can Boogie. Daarna volgden nog drie Top 40-hits en een deelname namens Luxemburg aan het Eurovisiesongfestival. Tijdens optredens was Mayte altijd in het zwart gekleed en María in het wit.

In 1981 ging Baccara uit elkaar. In de jaren 80 ging zowel Maríe als Mayte door met een nieuwe zangeres en vormden beide dames hun eigen duo met de naam Baccara. Meer over de hitcarrière van Baccara vind je in deze speciale Baccara-top 4.