Depeche Mode hint op nieuwe muziek

- Releases

 Depeche Mode
Depeche Mode hint op nieuwe muziek

Mogen we binnenkort nieuwe muziek van Depeche Mode verwachten? Op de website van de band is een mysterieuze aftelklok verschenen die aftelt naar vrijdagmiddag 18:00 uur.

"Tijd is vluchtig, zie wat het brengt," is de enige begeleidende tekst die we krijgen bij de post van een snel aftellende klok op Instragram. Er staat ook een linkje bij naar de website van Depeche Mode. Daar vinden we een klok die langzaam aftelt tot 3 februari 18:00 uur. Wat staat ons dan te wachten?

View this post on Instagram

A post shared by Depeche Mode (@depechemode)

Vermoedelijk presenteert de band dan zijn nieuwe single. Er staat namelijk een nieuw album van Depeche Mode gepland voor 17 maart. Dat album zal Memento Mori heten en wordt het eerste album van de groep sinds het overlijden van toetsenist Andy Fletcher in mei 2022. Op 16 mei zal de groep - inmiddels een duo - voor het eerst nummers van dit album in Nederland spelen als hun Memento Mori Tour neerstrijkt in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Depeche Mode stond in totaal met acht hits in de Nederlandse Top 40. Hun laatste Top 40-succes Precious dateert van 2005. Twee hits van de groep bereikten de top 10. Dat waren de liveversie van Just Can't Get Enough in 1985 en Enjoy The Silence in 1990.